NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Priopćenje Stalnoga vijeća HBK
Sjednica je održana u Zagrebu, 17. prosinca 2009. Biskupi su pozvali vjernike da svojim izlaskom na predsjedničke izbore dadu svoj doprinos razvoju i potvrdi demokratskih vrijednosti naše Domovine.

Pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Marina Srakića, u četvrtak 17. prosinca 2009. godine, održana je sjednica Stalnoga vijeća HBK u Tajništvu HBK u Zagrebu, Kaptol 22. Sjednici su prisustvovali i ostali članovi Stalnoga vijeća HBK: kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski i potpredsjednik HBK, mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki te mons. Vjekoslav Huzjak, imenovani biskup bjelovarsko-križevački i generalni tajnik HBK.

Glavna točka dnevnoga reda sjednice bila je provedba zaključaka XXXIX. plenarnog zasjedanja HBK održanog u Dubrovniku od 20. do 22. listopada ove godine.

Određeni su delegati za neke međunarodne skupove koji će se iduće godine održati diljem Europe. Raspravljalo se o nekim personalnim pitanjima u tijelima i ustanovama HBK.

Biskupi su se osvrnuli na aktualnu društvenu situaciju te ponovno pozivaju vjernike, kao i sve ostale građane, da svojim izlaskom na predsjedničke izbore dadu svoj doprinos razvoju i potvrdi demokratskih vrijednosti naše Domovine. Predsjednika se odgovorno može izabrati jedino izlaskom na izbore, jer u suprotnom odluka se prepušta nekom drugom.

U ove predblagdanske dane biskupi svima žele obilje mira i blagoslova u slavljenju Božića te pozivaju vjernike na molitvu za duhovno i materijalno dobro Domovine.

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured