Predsjednik HBK čestitao Božić državnome vodstvu

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u kojoj stoji:

“Zahvaljujem Vam na čestitci i lijepim željama koje ste prigodom blagdana Božića i Nove godine uputili meni osobno, hrvatskim biskupima i svim vjernicima Katoličke Crkve u našoj domovini Hrvatskoj i u iseljeništvu.

U Božiću je sabrana i pohranjena stoljetna vjera i nada ljudi. A događaj protkan nitima povijesnih podataka i uspomena. Ali, i otajstvom vjere kojega dubine i visine nije moguće ljudskim umom doseći. Jer, u čudesnom rođenju Bog je sakrio svoje božanstvo i pojavio se u obličju čovjeka. U njemu su se „u živo susreli Bog i čovjek“, nebo i zemlja. I to, zauvijek.

Stoga, svetkovina Božića usmjerava naš pogled i prema nebu odakle nam dolazi Spasitelj svijeta, ali i prema zemlji na kojoj se htio roditi i nas kao braću i sestre prihvatiti. I pozvati da jedni prema drugima njegujemo bratsku blizinu, solidarnost, velikodušnost i dobrohotnost. Neka nam Božićni blagdani budu poticaj međusobnom uvažavanju i uzajamnom pomaganju za opće dobro ljudi i prosperitet naše Domovine. A novorođeni Emanuel (Bog s nama) neka donese svoj mir i blagoslov svim stanovnicima, obiteljima i  institucijama diljem Lijepe Naše.

U tom duhu u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica i vjernika Katoličke Crkve, te u svoje osobno ime želim Vama, Vašoj poštovanoj obitelji kao i svim Vašim suradnicima sretan i radostan Božić, uz obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2019. godini!”

print

Povezane objave

Govor nadbiskupa Puljića na početku 58. zasjedanja HBK

Tiskovni ured HBK

Biskupsko ređenje Bože Radoša

Tiskovni ured HBK

Središnje misno slavlje akcije „Tjedan solidarnosti“

Tiskovni ured HBK