Predsjednik HBK čestitao Božić državnome vodstvu

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u kojoj stoji:

“Zahvaljujem Vam na čestitci i lijepim željama koje ste prigodom blagdana Božića i Nove godine uputili meni osobno, hrvatskim biskupima i svim vjernicima Katoličke Crkve u našoj domovini Hrvatskoj i u iseljeništvu.

U Božiću je sabrana i pohranjena stoljetna vjera i nada ljudi. A događaj protkan nitima povijesnih podataka i uspomena. Ali, i otajstvom vjere kojega dubine i visine nije moguće ljudskim umom doseći. Jer, u čudesnom rođenju Bog je sakrio svoje božanstvo i pojavio se u obličju čovjeka. U njemu su se „u živo susreli Bog i čovjek“, nebo i zemlja. I to, zauvijek.

Stoga, svetkovina Božića usmjerava naš pogled i prema nebu odakle nam dolazi Spasitelj svijeta, ali i prema zemlji na kojoj se htio roditi i nas kao braću i sestre prihvatiti. I pozvati da jedni prema drugima njegujemo bratsku blizinu, solidarnost, velikodušnost i dobrohotnost. Neka nam Božićni blagdani budu poticaj međusobnom uvažavanju i uzajamnom pomaganju za opće dobro ljudi i prosperitet naše Domovine. A novorođeni Emanuel (Bog s nama) neka donese svoj mir i blagoslov svim stanovnicima, obiteljima i  institucijama diljem Lijepe Naše.

U tom duhu u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica i vjernika Katoličke Crkve, te u svoje osobno ime želim Vama, Vašoj poštovanoj obitelji kao i svim Vašim suradnicima sretan i radostan Božić, uz obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2019. godini!”

print

Povezane objave

Održana sjednica Vijeća HBK-a za nauk vjere

Tiskovni ured HBK

»Dođi i vidi« (Iv 1, 46). Komunicirati susrećući osobe tamo gdje jesu i kakve jesu

Tiskovni ured HBK

Sastanak Odbora za mlade HBK-a

Tiskovni ured HBK