Susret generalnih tajnika članica COMECE-a

Generalni tajnici biskupskih konferencija EU-a okupili su se 17. siječnja u sjedištu COMECE-a kako bi razmijenili mišljenja o ključnim pitanjima za Katoličku crkvu u Europskoj uniji i pojačali svoju sinergiju u rješavanju mnogih izazova s kojima će se europski građani suočiti u 2019. godini.

Sastanak, koji drugu godinu za redom organizira COMECE, bio je prigoda za razgovor o aktualnim glavnim prioritetima EU-a i Crkve, kao i o praktičnim i tehničkim pitanjima iz područja nadležnosti Europske unije.

Sudionici su svoju raspravu usredotočili na neke teme koje su imale izravan utjecaj na svakodnevne aktivnosti Crkve, uključujući i novu Opću uredbu EU-a o zaštiti osobnih podataka (GDPR), koja je postala primjenjiva u svibnju 2018. godine. Također su razgovarali o onome što je Crkva poduzela na nacionalnoj razini kako bi se uskladila s ovim pravilom EU-a.

Sastanak je pružio priliku da se istraže novi načini za jačanje suradnje između COMECE-a i biskupskih konferencija u njenom sastavu pred glavnim izazovima 2019. godine, uključujući Brexit i europske izbore, kao i imenovanje nove Komisije, novog predsjednika Vijeća i novog predsjednika Središnje banke.

print

Povezane objave

Đakoni posjetili sjedište Hrvatske biskupske konferencije

Tiskovni ured HBK

Održano državno natjecanje iz vjeronauka

Tiskovni ured HBK

Održana sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Tiskovni ured HBK