Sjednica Odbora za pastoral turista

Odbor HBK za pastoral turista održao je sjednicu u četvrtak, 30. siječnja 2020., pod predsjedanjem predsjednika Odbora šibenskog biskupa Tomislava Rogića u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Na sjednici su nazočili članovi Odbora don Marijan Jelenić, don Zdenko Milić, vlč. Tomislav Korov, vlč. Anđelko Katanec, don Milivoj Guszak i vlč. Luka Lučić.

Na sjednici se raspravljalo o dvjema glavnim temama. Prije svega formuliran je upitnik koji će biti poslan svim nad/biskupijama i redovničkim provincijama s naglaskom popisivanja sakralne materijalne i nematerijalne baštine koja bi bila zanimljiva hodočasnicima i turistima, a sa željom da posvjedočimo svoju vjeru, tradiciju i kvalitetno predstavimo svoju kulturnu baštinu. Druga tema bila je posvećena organiziranju konferencije na temu Duhovne ponude u turizmu. Na sjednici se razgovaralo o izboru predavača i koncepciji konferencije koja će se u svibnju održati u Zagrebu.

U nastavku se razgovaralo o nizu tema vezanih za što bolju prezentaciju naše duhovne baštine svima koji dolaze u posjet našoj zemlji.

print

Povezane objave

Sjednica Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu

Tiskovni ured HBK

Čestitka predsjednika HBK nadbiskupa Puljića izabranom predsjedniku RH Milanoviću

Tiskovni ured HBK

Biskup Mate Uzinić imenovan nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije

Tiskovni ured HBK