Sastanak Odbora za mlade HBK-a

Sastanak Odbora za mlade HBK-a održan je u ponedjeljak, 17. travnja 2023., pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Na sastanku je sudjelovalo dvadesetak povjerenika za mlade pojedinih nadbiskupija i biskupija te redovničkih zajednica iz Hrvatske i BiH.

Nakon uvodne molitve i prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice povjerenici su se osvrnuli na održani team building u Sarajevu te istaknuli važnost ovakvih i sličnih susreta za razvoj pastorala mladih. Potom su sudionici sastanka upoznati s programom Završnice katoličke malonogometne lige koja će se igrati od 20. do 22. svibnja 2023. u Sisačkoj biskupiji. Nastupit će 18 ekipa pobjednika biskupijskih liga iz Požeške, Varaždinske, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske i Sisačke biskupije te Zagrebačke, Splitsko-makarske, Đakovačko-osječke i Vrhbosanske nadbiskupije. Povjerenik domaćin Završnice, vlč. Marijan Štingl, i mons. Tomislav Rogić izvukli su skupine za grupnu fazu natjecanja.

Sljedeća točka dnevnog reda bio je Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospićko-senjskoj biskupiji 2024. godine. Zbog odsustva povjerenika za mlade Gospićko-senjske biskupije, vlč. Josipa Tomljanovića, o novostima o Susretu u Gospiću izvijestila je voditeljica Ureda za mlade, Iva Vrabac. Križ mladih simbolično je unesen na Cvjetnicu (i Svjetski dan mladih) u gospićku katedralu te će nastaviti kružiti po biskupiji do samog Susreta. Na razmatranju su prijedlozi za logo i pripremne kateheze, a uskoro će biti objavljena i molitva za Susret.

Sudionici sastanka upoznati su i s najnovijim informacijama vezanim za Svjetski dan mladih (SDM) koji će se održati od 1. do 6. kolovoza 2023. u Lisabonu, pod geslom „Tih dana usta Marija i pohiti“ (Lk 1, 39). Hrvatsku će u Lisabonu predstavljati 2500 mladih koji se u svojim (nad)biskupijama aktivno pripremaju za Susret s papom i mladima iz cijeloga svijeta. U dogovoru s povjerenicima, Ured za mlade će tijekom svibnja objaviti letak s informacijama o kampovima za mlade Crkve u Hrvata koji će se ovo ljeto održavati diljem Lijepe naše.

print

Povezane objave

Hrvatski Caritas daruje 100 stambenih modula žrtvama potresa

Tiskovni ured HBK

Sveti Nikola odraz Božje dobrote, ljubavi za čovjeka i uzor za nasljedovanje

Tiskovni ured HBK

Čestitka nadbiskupa Uzinića starijim osobama

Tiskovni ured HBK