Sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Upravno vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko – osječkog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića održalo je svoju 11. sjednicu u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Izvješće o radu Centra u razdoblju od prethodne sjednice podnio je njegov pročelnik, prof. dr. sc. Stjepan Baloban. Od brojnih aktivnosti i događanja istaknuo je objavljivanje dvaju zbornika sa simpozija „Opće dobro u crkvenom i društvenom životu u Hrvatskoj“ i sa Šestog hrvatskoj socijalnog tjedna „Demografija – iseljavanje – migracije“. 25. obljetnica službenog otvaranja Centra obilježena je svečanom akademijom i dvodnevnim simpozijem „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ koji je okupio lijepi broj sudionika.

Veliki projekt Centra bio je i priprema materijala za vjeronaučnu olimpijadu koja se ove školske godine održava na temu socijalnog nauka Crkve. U proteklom je razdoblju Centar nastavio s redovitom realizacijom emisija „Blago socijalnog nauka Crkve“ i „Socijalni govor Crkve“ koje se emitiraju u programu Hrvatskoga katoličkog radija. U međuvremenu je pri Centru počela djelovati i povjerenica za ekološka pitanja gospođa Tihana Mojsinović.

Uz to budući da je nakraju petogodišnjeg mandata prof. dr. Baloban dao je kratki osvrt na to razdoblje te se zahvalio suradnicima i članovima Upravnog vijeća, na čelu  s nadbiskupom Hranićem, na suradnji i potpori u ostvarenju planova i projekata koji su uspješno privedeni kraju.

Na kraju je nadbiskup Hranić zahvalio pročelniku Balobanu na predanom i uspješnom radu te ostvarenim vrijednim projektima u proteklom petogodišnjem mandatu.

print

Povezane objave

Intrevju nadbiskupa Puljića za njemački ‘Die Tagespost’

Tiskovni ured HBK

Caritas ima dugoročan cilj pomoći stradalom području

Tiskovni ured HBK

Poruka biskupa Petanjka za Svjetski dan misija

Tiskovni ured HBK