Pismo novog nuncija predsjedniku HBK

Nedavno imenovani novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua uputio je pismo predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije zadarskog nadbiskupu Želimiru Puljiću u kojem stoji:

“Bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s Vama telefonom neposredno nakon mojega imenovanja apostolskim nuncijem u Hrvatskoj.

Vrativši se u Kubu nakon ljetnog odmora, šaljem Vam sada više formalan, no svejednako srdačan pozdrav koji Vas molim da proslijedite također subraći biskupima, kleru, đakonima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima dragog hrvatskog naroda. Rado dolazim u tu zemlju divnih zemljopisnih bogatstava i mukotrpnih povijesnih zbivanja koja su oblikovala jedan ponosan i snažan narod, čiji identitet ima svoje korijene u vjeri.

Bit će mi čast služiti Crkvi u zemlji koja je bila rodnom grudom slavnih Božjih ljudi, od velikog svetoga Jeronima pa do, u najnovije vrijeme, blaženog Alojzija V. Stepinca koji je skupo platio svoju vjernost domovini i Crkvi u Rimu.

U očekivanju skorog susreta s Vama – planiram doći u Zagreb 20. rujna ove godine – rado koristim ovu prigodu da Vam uputim srdačne izraze poštivanja.”

print

Povezane objave

Održano državno natjecanje iz vjeronauka

Tiskovni ured HBK

Poruka Komisije HBK Iustitia et pax uoči predsjedničkih izbora

Tiskovni ured HBK

Mons. Ante Jozić imenovan nuncijem u Bjelorusiji

Tiskovni ured HBK