Pismo novog nuncija predsjedniku HBK

Nedavno imenovani novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua uputio je pismo predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije zadarskog nadbiskupu Želimiru Puljiću u kojem stoji:

“Bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s Vama telefonom neposredno nakon mojega imenovanja apostolskim nuncijem u Hrvatskoj.

Vrativši se u Kubu nakon ljetnog odmora, šaljem Vam sada više formalan, no svejednako srdačan pozdrav koji Vas molim da proslijedite također subraći biskupima, kleru, đakonima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima dragog hrvatskog naroda. Rado dolazim u tu zemlju divnih zemljopisnih bogatstava i mukotrpnih povijesnih zbivanja koja su oblikovala jedan ponosan i snažan narod, čiji identitet ima svoje korijene u vjeri.

Bit će mi čast služiti Crkvi u zemlji koja je bila rodnom grudom slavnih Božjih ljudi, od velikog svetoga Jeronima pa do, u najnovije vrijeme, blaženog Alojzija V. Stepinca koji je skupo platio svoju vjernost domovini i Crkvi u Rimu.

U očekivanju skorog susreta s Vama – planiram doći u Zagreb 20. rujna ove godine – rado koristim ovu prigodu da Vam uputim srdačne izraze poštivanja.”

print

Povezane objave

Predsjednik HBK o 25. obljetnici prvog pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj

Tiskovni ured HBK

Radost darivanja – put obraćenja

Tiskovni ured HBK

Ususret nacionalnom i svjetskom susretu obitelji

Tiskovni ured HBK