Čestitka predsjednika HBK nogometašima nakon ulaska u finale Svjetskog nogometnog prvenstva

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić danas, 12. srpnja, uputio je čestitku izborniku Zlatku Daliću i igračima Hrvatske nogometne reprezentacije, nakon ulaska u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Čestitka glasi:

Poštovani gospodine izborniče Zlatko Daliću,

Dragi naši nogometaši!

Ne trebam Vam ni govoriti koliko ste dobra učinili i radosti posijali svojom odabranom ekipom nogometaša i stručnim stožerom tijekom svjetskoga prvenstva ove godine u Rusiji. Oduševili ste sve u Domovini i diljem svijeta svojim rezultatom i športskim zauzimanjem na terenu. I nadasve, timskom igrom i zajedništvom koje je „zračilo i preko malih ekrana“ te urodilo plodom i zapaženim uspjehom. Nikakvo čudo što su Vas podržavali ne samo naši vjerni navijači, već i publika iz „protivničkih klubova“.

Čestitam od srca i želim da istim žarom, kompetentno i oduševljeno, ali i s osjećajem skromnosti i poniznosti (kako Vas potiče i ohrabruje Vaš izbornik) idete ususret konačnom finalu koji je kruna Vašega rada, vježbe i zajedništva.

U svojoj nedavnoj poruci prije mjesec dana, Papa Franjo je naglasio da je “šport bogati izvor vrijednosti i krjeposti koje nam pomažu bez straha otkrivati vlastite granice i boriti se iz dana u dan biti boljim ljudima“.

Ukloni istaknutu sliku

Budući da je „šport povlašteni prostor susreta, lišen razlika u rasi, spolu, religiji ili ideologiji”, on rađa “radošću u natjecanju i postizanju skupnoga cilja”. A funkcionira, veli papa Franjo, kao “katalizator zajedničkoga iskustva”.

Dok Vam od srca čestitam na prijeđenom hodu napora, žrtve, truda i uspjeha, želim neka Vas na putu prema finalu, kao i u čitavom daljnjem Vašemu životu, prati taj „katalizator zajedništva“ kojim ste osvojili simpatije svijeta.

Upućujem Vam iskreni pozdrav uz popratnu skromnu molitvu i blagoslov od Gospodina. I obećajem i u nedjelju biti u duhu s Vama.

Mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije

print

Povezane objave

Susret ravnatelja škola čiji su osnivači vjerske zajednice

Tiskovni ured HBK

Otac Milan Stipić imenovan apostolskim upraviteljem Križevačke eparhije

Tiskovni ured HBK

Imenovanja biskupa Kutleše i Palića na nove službe

Tiskovni ured HBK