Crkva u Hrvata bogatija za 45 novih animatora-instruktora

U organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije od 22. do 24. ožujka 2019. održan je treći vikend susret specijalizacije za animatore iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Susret je održan u pastoralnom centru ˝Emaus˝ u Mukinjama na Plitvičkim jezerima. Bila je to šesta specijalizacija animatora-instruktora programa “Mladi za mlade” koja se odvija u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Sudjelovalo je ukupno 45 animatora koji su se kroz tri ovogodišnja vikend susreta formirali za animatore-instruktore. Na završnom susretu mladi su slušali četiri odvojena predavanja te sudjelovali u radionicama. Radionicu ˝Igre, bansevi i vesele večeri u odgoju kod mladih˝ vodile su Anamarija Junaković i Marija Lovrić. Predavanje pod nazivom ˝Preventivni sustav u odgoju sv. Ivana Bosca˝ vodila je s. Maja Dolenec KMP, a ˝Prezentacijske vještine i javni govor˝ predvodio je Kristijan Sedak. Radionicu ˝Vrednovanje rada i evaluacija u radu s mladima˝ vodila je Ivana Bosiljevac.

Novi instruktori stekli su razne pastoralne vještine i sposobnosti za vođenje škole animatora programa ˝Mladi za mlade˝ na nacionalnoj i nad/biskupijskoj razini, te za usavršavanje i organizaciju raznih projekata. Stekli su vještine za promicanje i oživljavanje aktivnosti kako na razini župa tako i na razini biskupije. Nedjeljno misno slavlje predvodio je predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski koji je mladima zahvalio na njihovoj odvažnosti i radu u svojim župama i nad/biskupijama te se osvrnuo na evanđelje iz kojeg je mladima poručio da ne budu smokva koju će vinogradar posjeći, već da budu plodovi u svojim vinogradima. Pohvalio je ovaj projekt jer njegovi plodovi su prepoznatljivi već od samog početka, te se bez animatora ne bi mogli održavati mnogi veliki događaji, a najpoznatiji među njima su nacionalni susreti hrvatske katoličke mladeži.

Svečanu dodjelu certifikata predvodio je biskup Gorski uz voditeljicu Ureda HBK za mlade Ivanu Čogelju. Na misi te dodjeli certifikata sudjelovali su i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko te povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije vlč. Zoran Grgić.

Voditelji Ureda, koji su bili zaduženi za izvođenje programa kroz sva tri susreta su: s. Maja Dolenec, KMP, Marija Lovrić, Brigita Gojak, Ivana Bosiljevac, Iva Vrabac, Matea Tokić, Iva Tokić, Iva Vrabac, Dijana Beganović, Anamarija Junaković, Paško Zoričić i Antonio Raić i Ivana Čogelja.

Novi animatori instruktori su:

Zagrebačka nadbiskupija: Nikolina Čoko, Dora Fekeža, Mirta Fekeža, Martin Horvat, Antonio Jurišić, Emma Konjević, Antonia Okun, Lucija Pustišek, Barbara Zeba, Anamarija Župčić

Vrhbosanska nadbiskupija: Filip Milošević, Iva Petrušić, Hrvoje Ledić, Leonarda Anđelić, Jelena Tomić, Andrea Filipović, Iris Vrdoljak, Ana Kulier, Ana Gluvić, Josip Bodulica

Šibenska biskupija: Tomislav Junaković, Jure Močić, Luka Močić, Gabrijela Škugor, Svjetlana Bilić, Mirela Krečak

Varaždinska biskupija: Petra Erceg, Anja Kremenić, Mateja Marčun

Bjelovarsko-križevačka biskupija: Matija Vršćak, Petra Frigo, Lucija Cesar, Matej Haraminec

Dubrovačka biskupija: Ivo Roko, Nikoleta Moretić, Lorena Grljević, Silvio Fišić, Antun Tomašević, Antonija Radoš, Maro Sambrailo, Andro Čamo, Ana Martinović, Mihaela Crepulja, Luka Kovač, Magdalena Katušić

print

Povezane objave

Biskupi se susreli s kardinalom Parolinom i izabrali novog generalnog tajnika HBK

Tiskovni ured HBK

Predsjednik HBK čestitao Božić pravoslavnima

Tiskovni ured HBK

Mons. Zgrablić preuzeo službu zadarskog nadbiskupa

Tiskovni ured HBK