Hrvatski biskupi su još 1992. posvetili hrvatski narod Prečistom Srcu Marijinu

Vezano za upite o posveti Hrvatske Bezgrešnom Srcu Marijinu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije poručio je i podsjetio:

„Hrvatski biskupi u siječnju 1992. godine posvetili su hrvatski narod Prečistom Srcu Marijinu. Prigodnu molitvu sročio je i izmolio skupa s biskupima sluga Božji kardinl Franjo Kuharić, 15. siječnja 1992. godine. U prilogu je posvetna molitva koja je prilagođena sadašnjem trenutku i koja se toplo preporuča vjernicima.

 31. ožujka 2020.

✠ Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

predsjednik Hrvatske biskupske konferencije 

****************************************************

Posvetna molitva Prečistom Srcu Marijinu

 

Presveta Djevice Marijo, utjeho žalosnih i zdravlje bolesnih!

Naši pradjedovi dali su ti naziv najvjernija Majka i Odvjetnica Hrvatske. Ti si nam to bila kroz cijelu tešku povijest! Mi danas s dubokim pouzdanjem molimo da nam budeš Zagovornica kod svoga Božanskog sina i našeg Spasitelja Isusa Krista kako bi se smirili naši dani i ostvarile naše nade za svako dobro ljudi i naroda.

U nemiru koji pogađa Hrvatsku domovinu, naš narod i naše su građane, kao i druge zemlje i narode zbog opasnosti zaraze od Korone virusa, povjeravamo se i svim srcem predajemo Tvome majčinskome srcu;  moli za nas i moli s nama neka nam milosrdni Bog udijeli mir u našim srcima, u našim obiteljima, među ljudima i narodima.

Ponizna službenice Gospodnja i kraljice mira izmoli od Srca svoga božanskog Sina i našeg spasitelja Isusa Krista mir koji on daje: mir u istini i ljubavi, mir u slobodi i pravednosti, mir s Bogom, mir s čovjekom.

Želimo biti dostojni toga mira, skrušeno se kajući za svoje osobne grijehe, za grijehe u obiteljima, za sve grijehe protiv Božjih zapovijedi u našem narodu.

Milosrdna Majko, utočište grešnika izmoli nam darove Duha svetoga da on svojom snagom promijeni ljudske misli i srca na dobro, za pravednost, za mir.

Utjeho žalosnih i zdravlje bolesnih,
u ime uznemirenih i uplašenih,
u ime suza ranjenih i izbjeglih,
u ime patnje nevinih i virusom zaraženih, molimo Te da svojim zagovorom od nebeskog Oca izmoliš svojoj ljudskoj djeci čvrstu vjeru i nepokolebljivu nadu.

Neka se skrate ovi dani teških iskušenja i neka zasja mir Božji u našoj domovini i u cijelom svijetu. Predobra majko, moli za nas .

Amen!

 (Kard. Franjo Kuharić, 15. siječnja 1992.)

print

Povezane objave

Predsjednik HBK čestitao Židovima blagdan Pesaha

Tiskovni ured HBK

Održan susret Biskupske komisije HBK za liturgiju i Vijeća za liturgiju BK BiH

Tiskovni ured HBK

Sjednica Programskog odbora 6. Hrvatskog socijalnog tjedna

Tiskovni ured HBK