Hrvatski biskupi su još 1992. posvetili hrvatski narod Prečistom Srcu Marijinu

Vezano za upite o posveti Hrvatske Bezgrešnom Srcu Marijinu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije poručio je i podsjetio:

„Hrvatski biskupi u siječnju 1992. godine posvetili su hrvatski narod Prečistom Srcu Marijinu. Prigodnu molitvu sročio je i izmolio skupa s biskupima sluga Božji kardinl Franjo Kuharić, 15. siječnja 1992. godine. U prilogu je posvetna molitva koja je prilagođena sadašnjem trenutku i koja se toplo preporuča vjernicima.

 31. ožujka 2020.

✠ Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

predsjednik Hrvatske biskupske konferencije 

****************************************************

Posvetna molitva Prečistom Srcu Marijinu

 

Presveta Djevice Marijo, utjeho žalosnih i zdravlje bolesnih!

Naši pradjedovi dali su ti naziv najvjernija Majka i Odvjetnica Hrvatske. Ti si nam to bila kroz cijelu tešku povijest! Mi danas s dubokim pouzdanjem molimo da nam budeš Zagovornica kod svoga Božanskog sina i našeg Spasitelja Isusa Krista kako bi se smirili naši dani i ostvarile naše nade za svako dobro ljudi i naroda.

U nemiru koji pogađa Hrvatsku domovinu, naš narod i naše su građane, kao i druge zemlje i narode zbog opasnosti zaraze od Korone virusa, povjeravamo se i svim srcem predajemo Tvome majčinskome srcu;  moli za nas i moli s nama neka nam milosrdni Bog udijeli mir u našim srcima, u našim obiteljima, među ljudima i narodima.

Ponizna službenice Gospodnja i kraljice mira izmoli od Srca svoga božanskog Sina i našeg spasitelja Isusa Krista mir koji on daje: mir u istini i ljubavi, mir u slobodi i pravednosti, mir s Bogom, mir s čovjekom.

Želimo biti dostojni toga mira, skrušeno se kajući za svoje osobne grijehe, za grijehe u obiteljima, za sve grijehe protiv Božjih zapovijedi u našem narodu.

Milosrdna Majko, utočište grešnika izmoli nam darove Duha svetoga da on svojom snagom promijeni ljudske misli i srca na dobro, za pravednost, za mir.

Utjeho žalosnih i zdravlje bolesnih,
u ime uznemirenih i uplašenih,
u ime suza ranjenih i izbjeglih,
u ime patnje nevinih i virusom zaraženih, molimo Te da svojim zagovorom od nebeskog Oca izmoliš svojoj ljudskoj djeci čvrstu vjeru i nepokolebljivu nadu.

Neka se skrate ovi dani teških iskušenja i neka zasja mir Božji u našoj domovini i u cijelom svijetu. Predobra majko, moli za nas .

Amen!

 (Kard. Franjo Kuharić, 15. siječnja 1992.)

print

Povezane objave

Utvrditi provedbu ugovornih obveza

Tiskovni ured HBK

Čestitka biskupa Uzinića za Međunarodni dan starijih osoba

Tiskovni ured HBK

Podrška predsjednika HBK kardinalu Vinku Puljiću

Tiskovni ured HBK