Loading Događanja

« All Događanja

Simpozij „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“, 23. rujna 2021.

23 rujna @ 8:00 am - 5:00 pm

Simpozij pod naslovom „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije održat će se u Zagrebu, 23. rujna 2021., u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na Kaptolu 29a.

Iznimno aktualna socijalna enciklika pape Franje „Fratelli tutti“ izazvala je veliko zanimanje u hrvatskoj crkvenoj i društvenoj javnosti. Do sada je o toj enciklici organizirano više simpozija i predavanja.

Vodeći računa o različitim tumačenjima sadržaja i poruka te socijalne enciklike Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK-e okupio je relevantne predavače koji će svojim znanjem i iskustvom obraditi sve važnije teme iz enciklike i dati svoj doprinos autentičnom tumačenju poruka pape Franje za vrijeme u kojem živimo.

Polazeći od dostojanstva svakog čovjeka papa Franjo poziva na susret, blizinu i otvorenost s drugima, na solidarnost i pravdu, na mir i dijalog, na opće dobro i cjeloviti ljudski razvoj. Papa poziva na raspravu o zatvorenom i otvorenom svijetu, ali i o aktualnoj problematici migracija. O tim i drugim zanimljivim temama enciklike promišljat će se kroz deset predavanja.

print

Detalji:

Datum:
23 rujna
Vrijeme:
8:00 am - 5:00 pm