Kardinal Parolin pohodio mons. Jozića

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik pape Franje posjetio je 1. svibnja 2019. godine novoizabranog nadbiskupa i apostolskog nuncija u Obali Bjelokosti mons. Antu Jozića na Odjelu kirurgije Kliničkog bolničkog centra na Firulama u Splitu, izvjestio je Tiskovni ured Splitsko – makarske nadbiskupije.

Prijateljsku i bratsku podršku mons. Joziću došli su iskazati i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, apostolski nuncij na Filipinima mons. Gabriele Caccia, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić i prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Blachowiak.

Dobrodošlicu u grad Split i Splitsko-makarsku nadbiskupiju zaželjeli su im splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i generalni vikar mons. Miroslav Vidović, a pred bolnicom delegaciju je dočekao ravnatelj KBC-a Split prof. dr. Julije Meštrović, glavna sestra Marija Grančić te bolnički kapelan don Tomislav Topčić. Susretu je nazočio i dio obitelji mons. Jozića.

Posjet je protekao u radosnom i opuštenom ozračju. Kardinal Parolin prenio je pozdrave pape Franje i brojne braće svećenika, kao i vjernika koji mole za oporavak mons. Jozića na čemu je on izrazio zahvalnost svima što su odvojili svoje vrijeme za ovaj posjet te je zamolio da i dalje mole za njega. Susret je završio zajedničkom molitvom.

Podsjećamo, kardinal Pietro Parolin trebao je na današnji dan, 1. svibnja, u splitskoj konkatedrali sv. Petra zarediti za biskupa mons. Antu Jozića. Ređenje je zbog teške prometne nesreće odgođeno. Nakon nekoliko kirurških zahvata stanje mons. Jozića je stabilno i izvan je životne opasnosti, a oporavak teče uspješno.

U Splitu boravi i kardinal John Tong, apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo zadnjih deset godina službe. Kardinal Tong će predvoditi misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića 1. svibnja u 17 sati u splitskoj katedrali sv. Dujma.

print

Povezane objave

P. Mihály Szentmártoni završava duhovničku službu u Zavodu sv. Jeronima

Tiskovni ured HBK

Poruka Komisije HBK Iustitia et pax uoči predsjedničkih izbora

Tiskovni ured HBK

Biskupsko ređenje đakovačko-osječkog pomoćnog biskupa mons. Ivana Ćurića

Tiskovni ured HBK