Nova humanitarna pošiljka Hrvatskog Caritasa krenula prema Ukrajini

Nakon što je jučer u Ukrajinu, u samo središte Kijeva, pristigla prva pošiljka žurne humanitarne pomoći Hrvatskog Caritasa, danas, u četvrtak 24. ožujka 2022., na humanitarni put prema  Ukrajini krenuo je još jedan tegljač s dvadesetak tona dragocjenog tereta: brašna, griza, mlijeka, pekmeza, vode i drugih trajnih prehrambenih namirnica, kao i osnovnih higijenskih potrepština te korisnih svakodnevnih artikala poput baterija, punjača, punjivih svjetiljaka i termosica.

Svojim darovima u ovoj pošiljci uz Dukat d.d. i Elos d.o.o. i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sudjeluju i građani i tvrtke koji su se novčanim darovima  i telefonskim pozivima već uključili u akciju Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“ omogućujući nabavu nužno potrebnih proizvoda i pokrivanjem transportnih troškova, kao i oni koji su trajne prehrambene i higijenske proizvode darovali putem Caritasa Varaždinske biskupije i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. U svaku iduću pošiljku bit će uključivani konkretni proizvodi hrvatskih  građana koji se diljem Hrvatske prikupljaju unutar mreže nad/biskupijskih i župnih caritasa.

Primatelj humanitarne pošiljke iz Hrvatske vrijednosti više od 200.000 kuna je Caritas-Spes, ured u Mukačevu, u jugozapadnoj Ukrajini, koji će primljenu pomoć, u skladu s potrebama, trenutnim transportnim mogućnostima i sigurnosnoj situaciji, poslati dalje u dubinu ukrajinskog teritorija, prema Dnjipru, Sumiju ili Žitomiru.

U akciju Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“, u kojoj je dosad prikupljeno više od 3.500.000 kuna, a kojom se osim izravne pomoći podupire i program žurne pomoći prognanicama i izbjeglicama, koji Ukrajinski Caritasi provode uz potporu  Caritasa Internationalis i nacionalnih Caritasovih organizacija članica, može se uključiti:

  • Pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
  • Uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
  • Uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr

KONTAKT: caritas.croatia@caritas.hr; boris.peterlin@caritas.hr; 015635045; 0912635011

print

Povezane objave

Sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Tiskovni ured HBK

Sastanak Biskupske komisije HBK-a za Hrvatski Caritas

Tiskovni ured HBK

Pozdravna riječ predsjednika HBK nadbiskupa Puljića na 23. zasjedanju HBK i BK BiH

Tiskovni ured HBK