Priopćenje sa sjednice Vijeća HBK-a za laike

Sjednica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK-a) za laike pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa Mate Uzinića, predsjednika vijeća, održana je u četvrtak, 16. svibnja 2024. u sjedištu HBK-a u Zagrebu.

Na sjednici su temeljito razmotreni kratkoročni i dugoročni ciljevi rada Vijeća. Dugoročno je zaključeno kako će se Vijeće fokusirati na umrežavanje i formaciju laika kroz razne susrete, edukativne programe te aktivno sudjelovanje u zajedničkim inicijativama. U sljedećoj godini Vijeće će intenzivno raditi na izradi web stranice, stvaranju baze podataka laičkih udruženja i organizacija te organizaciji znanstveno-stručnog skupa povodom 60. obljetnice zatvaranja Drugog vatikanskog koncila. Također će se posvetiti obilježavanju i aktualiziranju tema i obljetnica važnih za laike, kako bi se ojačala uloga laika u Crkvi i društvu.

Na sjednici je formiran Odbor za organizaciju Znanstveno-stručnog skupa, koji će biti odgovoran za planiranje, koordinaciju i provedbu ovog značajnog događaja.

Vijeće također pozdravlja objavu Sažetka Hrvatske biskupske konferencije za Sinodu o sinodalnosti, prepoznajući njegovu iznimnu važnost u identifikaciji potreba i izazova s kojima se suočava Crkva. Ovaj dokument pruža jasnoću Vijeću u odabiru prioriteta za intenzivniji rad u narednom razdoblju.

print

Povezane objave

Uvodna riječ potpredsjednika HBK kardinala Bozanića na 23. zasjedanju HBK i BK BiH

Tiskovni ured HBK

Pravednost obvezuje na solidarnost s Golgotom ukrajinskog naroda

Tiskovni ured HBK

Mons. Ante Jozić teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Tiskovni ured HBK