Arhivska fotografija

Održana sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Redovita sjednica Vijeća HBK za nauk vjere održana je u četvrtak, 27. travnja 2023. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Predsjednik Vijeća mons. Vlado Košić najprije je izvijestio da je na njegov prijedlog na proljetnom plenarnom zajedanju HBK sljedećim članovima produljen mandat u Vijeću: prof. dr. sc. Miji Nikiću, prof. dr. sc. Tončiju Matuliću, prof. dr. sc. Mladenu Parlovu i izv. prof. dr. sc. s. Valeriji Kovač.

Glavno izlaganje na sjednici održao je izv. prof. dr. sc. Zoran Turza s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta na temu: „Očuvanje stvorenog kao locus theologicus“. Slijedila je opširna diskusija u kojoj su članovi raspravljali o važnosti te teme u današnje vrijeme, o pitanjima koja proizlaze iz suvremene ekološke krize te o kršćanskoj perspektivi i smjernicama glede brige za stvoreni svijet. Odlučeno je da će Vijeće u dogledno vrijeme pripremiti odgovarajući dokument o vrijednosti i očuvanju stvorenoga svijeta. Zaključno su se članovi još osvrnuli na neka aktualna pitanja u Crkvi i društvu.

print

Povezane objave

Don Ranko Vidović imenovan hvarskim biskupom

Tiskovni ured HBK

Nadbiskup Puljić: „Obitelj sada postaje nositelj crkvenog zajedništva“

Tiskovni ured HBK

Govor predsjednika HBK na početku 60. plenarnog zasjedanja

Tiskovni ured HBK