Pismo kardinala Dziwisza predsjedniku HBK u povodu potresa u Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić primio je pismo krakowskog nadbiskupa kardinala Stanislava Dziwisza u kojem izražava blizinu sa žrtvama potresa u Hrvatskoj. Pismo je poslano još u siječnju, a stiglo je ovih dana. U pismu kardinal Dziwisz piše:

„U ovom bolnom trenutku zbog potresa koji je pogodio hrvatski narod, izražavam svoju blizinu, s molitvom za žrtve i njihove obitelji i za sve ljude koji su njime pogođeni, posebno stanovnike grada Petrinje.

Crkva u Poljskoj vrlo je bliska hrvatskom narodu u ovom času također kroz djelovanje Poljskog Caritasa koji će osigurati svu solidarnost i prijateljstvo našoj braći i sestrama u Hrvatskoj.

Svima onima koji su izgubili domove i svoje najmilije, volonterima koji pružaju pomoć i svima koji su na bilo koji način bliski s onima koji pate jamčim svoje molitve zazivajući majčinski zagovor Blažene Djevice Marije i svetog Ivana Pavla II., koji je jako volio hrvatsku zemlju, da ovaj trenutak kušnje živite u znaku vjere i stavite svoje pouzdanje u Krista našu nadu i život.“

print

Povezane objave

Potpisan Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj

Tiskovni ured HBK

U Vukovaru održana središnja proslava Nedjelje Caritasa

Tiskovni ured HBK

Mons Roko Glasnović zaređen za dubrovačkog biskupa

Tiskovni ured HBK