Podijeljene nagrade HBK pobjednicima Vjeronaučne olimpijade

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) i ove je godine nagradila pobjednike Državnog natjecanja iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola, popularne Vjeronaučne olimpijade. Ove je godine završnica Vjeronaučne olimpijade zbog pandemije, umjesto kako je bilo planirano u travnju mjesecu u Gospiću, održana 19. listopada 2020. u matičnim školama ekipa koje su se plasirale na državno natjecanje.

Do sada je HBK kroz dugi niz godina za učenice i učenike, kao i njihove mentorice i mentore, koji su osvojili prva tri mjesta na Državnom natjecanju iz vjeronauka organizirala nagradno putovanje – hodočašće u razne zemlje. Budući da se zbog pandemije ne preporučaju putovanja, u HBK je odlučeno da ove godine za nagradu budu dodijeljeni laptopi i diplome, a njihovim mentoricama i mentorima tableti i zahvalnice.

Prvi komplet nagrada pobjedničkoj ekipi iz Salezijanske klasične gimnazije u Rijeci – Ivanu Kneževiću, Gei Kosović, Marti Laco, Dominiku Plješi i njihovom mentoru vjeroučitelju Josipu Petrčiću u prostorima njihove Gimnazije uručila je uime Hrvatske biskupske konferencije dugogodišnja članica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz vjeronauka i tajnica Nacionalnog katehetskog ureda HBK Anita Vranić, u četvrtak, 19. studenoga.

Danas, 20. studenoga, u prostorijama Osnovne škole Mate Lovraka u Novoj Gradiški, uime Hrvatske biskupske konferencije pobjedničkoj ekipi Mihaelu Božiću, Ediju Conjaru, Elli Conjar, Domagoju Ivaniševiću i njihovoj mentorici vjeroučiteljici Andrijani Petrović nagrade su uručili predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda mons. dr. Ivica Pažin i Anita Vranić.

Ekipama osnovnih i srednjih škola koje su na Državnom natjecanju osvojile druga i treća mjesta prigodne nagrade zajedno s diplomama i zahvalnicama poslane su poštom na adrese njihovih škola.

Kod osnovnih škola drugo mjesto osvojili su Klara Kujunđić, Lara i Natali Lovrić i Gabrijela Ujević pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Slave Ćelića iz Osnovne škole Tina Ujevića iz Krivodola. Treće mjesto osvojili su Borna Jurišak, Josip Plantak, Sara Pintarić i Samuel Cinkuš, pod mentorstvom vjeroučiteljice s Leopolde Kefelje iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Svetoga Ilije.

Na srednjoškolskom natjecanju drugo mjesto osvojili su Ivana Elez, Marta Bilić, Iva Čušić i Matea Goreta pod mentorstvom vjeroučiteljice Veronike Kosor iz Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša.

Treće mjesto pripalo je ekipi XV. Gimnazije iz Zagreba – Lei i Zvonimiru Idžotiću, Mirjam Kurtović i Josipu Šarecu pod mentorstvom vjeroučitelja Velimira Mandića koji je osobno došao preuzeti nagrade za svoje vjeroučenike.

print

Povezane objave

Poruka nadbiskupa Barišića za nedjelju Dobrog pastira

Tiskovni ured HBK

Premijer Plenković primio izaslanstvo COMECE-a, CEC-a i HBK

Tiskovni ured HBK

U susret godini „Obitelj Amoris laetitia“

Tiskovni ured HBK