Podijeljene nagrade HBK pobjednicima Vjeronaučne olimpijade

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) i ove je godine nagradila pobjednike Državnog natjecanja iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola, popularne Vjeronaučne olimpijade. Ove je godine završnica Vjeronaučne olimpijade zbog pandemije, umjesto kako je bilo planirano u travnju mjesecu u Gospiću, održana 19. listopada 2020. u matičnim školama ekipa koje su se plasirale na državno natjecanje.

Do sada je HBK kroz dugi niz godina za učenice i učenike, kao i njihove mentorice i mentore, koji su osvojili prva tri mjesta na Državnom natjecanju iz vjeronauka organizirala nagradno putovanje – hodočašće u razne zemlje. Budući da se zbog pandemije ne preporučaju putovanja, u HBK je odlučeno da ove godine za nagradu budu dodijeljeni laptopi i diplome, a njihovim mentoricama i mentorima tableti i zahvalnice.

Prvi komplet nagrada pobjedničkoj ekipi iz Salezijanske klasične gimnazije u Rijeci – Ivanu Kneževiću, Gei Kosović, Marti Laco, Dominiku Plješi i njihovom mentoru vjeroučitelju Josipu Petrčiću u prostorima njihove Gimnazije uručila je uime Hrvatske biskupske konferencije dugogodišnja članica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz vjeronauka i tajnica Nacionalnog katehetskog ureda HBK Anita Vranić, u četvrtak, 19. studenoga.

Danas, 20. studenoga, u prostorijama Osnovne škole Mate Lovraka u Novoj Gradiški, uime Hrvatske biskupske konferencije pobjedničkoj ekipi Mihaelu Božiću, Ediju Conjaru, Elli Conjar, Domagoju Ivaniševiću i njihovoj mentorici vjeroučiteljici Andrijani Petrović nagrade su uručili predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda mons. dr. Ivica Pažin i Anita Vranić.

Ekipama osnovnih i srednjih škola koje su na Državnom natjecanju osvojile druga i treća mjesta prigodne nagrade zajedno s diplomama i zahvalnicama poslane su poštom na adrese njihovih škola.

Kod osnovnih škola drugo mjesto osvojili su Klara Kujunđić, Lara i Natali Lovrić i Gabrijela Ujević pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Slave Ćelića iz Osnovne škole Tina Ujevića iz Krivodola. Treće mjesto osvojili su Borna Jurišak, Josip Plantak, Sara Pintarić i Samuel Cinkuš, pod mentorstvom vjeroučiteljice s Leopolde Kefelje iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Svetoga Ilije.

Na srednjoškolskom natjecanju drugo mjesto osvojili su Ivana Elez, Marta Bilić, Iva Čušić i Matea Goreta pod mentorstvom vjeroučiteljice Veronike Kosor iz Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša.

Treće mjesto pripalo je ekipi XV. Gimnazije iz Zagreba – Lei i Zvonimiru Idžotiću, Mirjam Kurtović i Josipu Šarecu pod mentorstvom vjeroučitelja Velimira Mandića koji je osobno došao preuzeti nagrade za svoje vjeroučenike.

print

Povezane objave

Kardinal Bozanić predmolio Očenaš u programu HKR-a

Tiskovni ured HBK

Godišnja vizitacija Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu

Tiskovni ured HBK

Hrvatski Caritas pomaže stradalima u potresu

Tiskovni ured HBK