Predsjednik HBK čestitao Božić pravoslavnim kršćanima

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, uputio je božićnu čestitku mitropolitu Porfiriju, svećenstvu, monaštvu te vjernom puku kršćana koji slave Kristovo rođenje po Julijanskom kalendaru, 7. siječnja 2020. godine. U čestitci Nadbiskup ističe kako je „Isusovo rođenje u povijesti toliko važno da se od tog događaja i godine broje, a u samom Božiću sabrana je i pohranjena stoljetna vjera i nada ljudi. Jer u tom čudesnom rođenju ‘uživo su se susreli Bog i čovjek’. I to, zauvijek. Anđeli su to najavili pjesmom ‘Rodio vam se Spasitelj svijeta’. Zbog Isusova rođenja kršćani se osobito raduju i zahvaljuju Bogu Ocu za silna djela koja je izveo po svom Sinu Isusu Kristu“.

Nadbiskup je zahvalio zagrebačko-ljubljanskom mitropolitu Porfiriju za božićnu čestitku koju je uputio članovima Hrvatske biskupske konferencije, kleru i cjelokupnom vjernom narodu, a svoju čestitku zaključio je poklikom „Hristos se rodi“ s  pjesmom anđela „Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim“ (Lk 2,14).

Nadbiskup Puljić također je zahvalio pravoslavnim dužnosnicima na primljenim čestitkama za Božić i Novu 2020. godinu te je uputio čestitku episkopu Dalmatinskom Nikodimu, episkopu Pakračko-Slavonskom Jovanu, episkopu Niškom Arseniju, Kirku Velinskom, protojereju-stavroforu Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj te zadarskim protojerejima Ljubomiru Crnokraku i Saši Drči, kao i umirovljenom protojereju Petru Jovanoviću.

print

Povezane objave

Priopćenje sa sjednice Vijeća HBK-a za život i obitelj

Tiskovni ured HBK

Priopćenje s 57. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Tiskovni ured HBK

Drugi dan Druge europske konferencije “Formacija i prevencija – Moć kao služenje”

Tiskovni ured HBK