Predsjednik HBK čestitao muslimanima Kurban bajram

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj gospodinu muftiji Azizu Hasanoviću povodom Kurban bajrama:

„Ovih dana Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj proslavit će veliki blagdan Kurban bajram. Taj blagdan je spomen na vjeru, predanje i poslušnost koju je očitovao prema Bogu Ibrahim – Abraham. On je, naime, pokazao spremnost žrtvovati  vlastitoga sina kako bi ispunio Božju volju. Bog, koji je time kušao Abrahamovo pouzdanje, zabranio je da žrtvuje sina, nego neka svoju hvalu Bogu iskaže žrtvovanjem prigodnoga ovna.

U Vašoj zajednici ovaj se blagdan slavi hvalevrijednim običajima koji uključuju molitvu, klanjanje i velikodušno darivanje, posebice, onima koji su siromašni i potrebni ljudske pomoći. To je lijep znak humanosti, zajedništva i dobrote koja je neophodna za zdravo funkcioniranje i rast svake zajednice.

Stoga, poštovani gospodine Hasanoviću, Vama osobno, Vašoj obitelji, Vašim suradnicima kao i svim vjernicima Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj upućujem čestitke za svečanost ovogodišnjeg Kurban bajrama.

Neka Svemogući gospodar povijesti i ljudskih sudbina udijeli svima obilje svoga blagoslova, radosti i mira.“

print

Povezane objave

Biskupi HBK i BK BiH slavili euharistiju u mostarskoj katedrali uoči 24. zajedničkog zasjedanja

Tiskovni ured HBK

Sjednica Povjerenstva HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Tiskovni ured HBK

Pozdravni govor predsjednika HBK nadbiskupa Puljića kardinalu Parolinu

Tiskovni ured HBK