Predsjednik HBK čestitao muslimanima Ramazanski bajram

Povodom Ramazanskog bajrama, koji muslimani ove godine počinju slaviti 13. svibnja, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću u kojoj piše:

Prošlog mjeseca travnja nastupio je mjesec posta za vjernike muslimane. U skladu s time održavane su ramazanske večernje molitve koje je pratio dnevni post, uvjetovan često mjerama zbog opasnosti koronavirusa. Neka molitva, žrtva i odricanje, koje su vjernici možda i u ograničenim mogućnostima prinosili Gospodinu, urode obilnim plodovima u promicanju općeljudskih vrednota mira, ljubavi i poštovanja svakog čovjeka u našoj zemlji i u svijetu. A proslava Ramazanskog bajrama neka donese obilje duhovnih plodova svima i blagoslov milosrdnog Boga radi koga se i prinose postovi, molitve i žrtve.

U tome duhu prigodom blagdana Ramazanskog bajrama, upućujem srdačne čestitke Vama osobno, poštovani muftijo Hasanoviću, Vašoj obitelji, suradnicima kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj. Neka svemogući i milosrdni Bog ispuni nadom i mirom srca svih koji traže Gospodina, te sve obdari obiljem radosti, mira i svakoga Božjeg blagoslova.“

print

Povezane objave

Poziv Stalnoga vijeća HBK na molitvu za mir 25. ožujka 2022.

Tiskovni ured HBK

Sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Tiskovni ured HBK

Sjednica Vijeća HBK za kulturu i crkvena kulturna dobra

Tiskovni ured HBK