Predsjednik HBK čestitao Židovima blagdan Pesaha

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je prigodnu čestitku za blagdan Pesaha glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu i glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću. U čestitci nadbiskup je napisao:

Uz ovogodišnji blagdan Pesaha (5781.) članovi židovskih zajednica diljem svijeta zahvaljuju Bogu za događaj izlaska iz egipatskog ropstva u slobodu zemlje obećanja. Svjetska zaraza pandemije, nažalost, ograničit će slavlje toga velikoga blagdana na obiteljsko okružje. No, to neće nikako umanjiti veliku uspomenu na silna djela što ih je Jahve učinio svom izabranom narodu, te ga u beskrajnoj dobroti i ljubavi izbavio iz ropstva i uveo na put slobode u zemlju obećanja. Hag Pesah sameah! Tekstovi Svetoga Pisma, koji o tom pišu, zorno i životno opisuju djelo Božje kojim prati, brani i pomaže svom narodu, a za uzvrat traži vjernost i pouzdanje u Njegovu providnost i zaštitu. S pravom se blagdan Pesaha slavi više dana.

Poštovani gospodine Rabine, u osobno ime, kao i u ime vjernika katolika RH upućujem Vama, Vašoj obitelji i svim članovima Vaše zajednice iskrene čestitke za slavlje blagdana ovogodišnjeg Pesaha. Neka to slavlje donese svima osjećaj ljepote, značenja i snage Božje prisutnosti i blizine. A blagdan Pesaha koji ima dugu povijest neka urodi obiljem Božjega blagoslova.

print

Povezane objave

Predsjednik HBK primio tajnika islamske lige

Tiskovni ured HBK

Konferencija za novinare u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Tiskovni ured HBK

Predsjednik HBK o 25. obljetnici prvog pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj

Tiskovni ured HBK