Predsjednik HBK nadbiskup Puljić čestitao Božić pravoslavnima

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Zadarski nadbiskup Želimir Puljić  uputio je božićnu čestitku zagrebačko – ljubljanskom mitropolitu Porfiriju, svećenstvu, monaštvu te vjernom puku kršćana koji slave Kristovo rođenje po Julijanskom kalendaru, 7. siječnja 2021. godine.

U svojoj čestitci nadbiskup Puljić zahvalio je mitropolitu Porfiriju na božićnoj čestitki koju je uputio njemu, članovima Hrvatske biskupske konferencije, kleru, redovništvu i vjernicima Katoličke Crkve, te ističe kako je „rođenje Spasitelja  najsvjetliji događaj povijesti koji se dogodio u punini vremenâ. Tada je, naime, u svijet opterećen nepravdama, grijehom, raznim virusima i sukobima sišla Ljubav, Istina, Pravednost i Svetost“. Zbog toga, ističe predsjednik HBK u svojoj čestitci „usprkos izazovima koronavirusa i zemljotresa koji su donijeli mnoštvo problema upućujem Vama, Visokopreosvećeni gospodine Porfirije, Vašem svećenstvu i monaštvu, kao i vjernom Božjem puku iskrene božićne i novogodišnje čestitke uz anđeosku pjesmu blaženih vremena“.

Nadbiskup je također zahvalio i drugim pravoslavnim velikodostojnicima na primljenim čestitkama za Božić i Novu 2021. godinu, te je uputio čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu, episkopu pakračko-slavonskom Jovanu, episkopu niškom Arseniju, protojereju-stavroforu Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj Kirku Velinskom. Svoju čestitku nadbiskup Puljić završio je poznatim poklikom „Hristos se rodi“ i svetopisamskim izvješćem o pjesmi anđela koji su pastirima navijestili događaj spasenja: „Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima  njegovim“ (Lk 2,14).

print

Povezane objave

Ljubavlju nadvladati pandemiju straha

Tiskovni ured HBK

Zar obnavljati napukle jarbole?

Tiskovni ured HBK

Sjednica Vijeća Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole i ravnatelja katoličkih škola

Tiskovni ured HBK