Predsjednik HBK nadbiskup Puljić čestitao Božić pravoslavnima

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Zadarski nadbiskup Želimir Puljić  uputio je božićnu čestitku zagrebačko – ljubljanskom mitropolitu Porfiriju, svećenstvu, monaštvu te vjernom puku kršćana koji slave Kristovo rođenje po Julijanskom kalendaru, 7. siječnja 2021. godine.

U svojoj čestitci nadbiskup Puljić zahvalio je mitropolitu Porfiriju na božićnoj čestitki koju je uputio njemu, članovima Hrvatske biskupske konferencije, kleru, redovništvu i vjernicima Katoličke Crkve, te ističe kako je „rođenje Spasitelja  najsvjetliji događaj povijesti koji se dogodio u punini vremenâ. Tada je, naime, u svijet opterećen nepravdama, grijehom, raznim virusima i sukobima sišla Ljubav, Istina, Pravednost i Svetost“. Zbog toga, ističe predsjednik HBK u svojoj čestitci „usprkos izazovima koronavirusa i zemljotresa koji su donijeli mnoštvo problema upućujem Vama, Visokopreosvećeni gospodine Porfirije, Vašem svećenstvu i monaštvu, kao i vjernom Božjem puku iskrene božićne i novogodišnje čestitke uz anđeosku pjesmu blaženih vremena“.

Nadbiskup je također zahvalio i drugim pravoslavnim velikodostojnicima na primljenim čestitkama za Božić i Novu 2021. godinu, te je uputio čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu, episkopu pakračko-slavonskom Jovanu, episkopu niškom Arseniju, protojereju-stavroforu Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj Kirku Velinskom. Svoju čestitku nadbiskup Puljić završio je poznatim poklikom „Hristos se rodi“ i svetopisamskim izvješćem o pjesmi anđela koji su pastirima navijestili događaj spasenja: „Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima  njegovim“ (Lk 2,14).

print

Povezane objave

Pozdrav nadbiskupa Puljića na početku 61. zasjedanja Sabora HBK

Tiskovni ured HBK

Stručni skup za tajnike i računovođe katoličkih škola

Tiskovni ured HBK

Priopćenje Tiskovnog ureda HBK

Tiskovni ured HBK