Prigodna prodaja božićnih drvaca u sklopu akcije “Za 1000 radosti”

U sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije «Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno »  Hrvatski Caritas u suradnji s « Hrvatskim šumama » i Gradom Zagrebom organizira promotivno-humanitarni događaj u sklopu kojega će se Zagrepčankama i Zagrepčanima u subotu 15. prosinca od 8-13 sati na Trgu bana Jelačića – oko spomenika – nuditi božićna drvca s korijenom, kako bi se i tom prilikom prikupila pomoć  za siromašne obitelji diljem Hrvatske.  Nabavljajući ponuđena drvca s korijenom, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu obiteljima u potrebi ali ujedno i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske. Ukupno će u subotu na Trgu bana Jelačića biti ponuđeno 250 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke. Svaki kupac može za drvce dati i više od popularne izvješene cijene  jer time izravno pomaže siromašnim obiteljima.

Volonteri Hrvatskog Caritasa: članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame, studenti i studentice Zagrebačkoga sveučilišta pomagat će Zagrepčankama i Zagrepčanima da izaberu božićno drvce za svoj dom, odnijeti im ga do prijevoznog sredstva a, za one kojima je to nužno, i omogućen je i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Hrvatski će Caritas na prigodnim će štandovima nuditi i svoje promotivne materijale: narukvice, privjeske, kartice, šalice i vrpce a dobrovoljni prilozi namijenjeni su također siromašnim obiteljima.

U akciji na Trgu bana Jelačića između 9.30 i 11 sati kao gosti-podupiratelji-promotori sudjelovat će Tugomir Majdak, izaslanik Predsjednika Vlade RH, i dr. Sc. Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  Damir Miškulin, voditelj UŠP Zagreb Hrvatskih šuma, Maja Gačić Nimac, izvršna direktorica Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a  a očekujemo i simpatizere i podupiratelje iz svijeta svijeta sporta, umjetnosti, medija.

U 10.10 sati jedanaestero djece i mladih  primit će od mons. Fabijana Svaline, ravnatelja HC-a, prigodne darove « za izvrsnost, darovitost i uspješnost »  namijenjene mladim osobama nadarenima za sport i umjetnost – na prijedlog Caritasa Zagrebačke nadbiskupije – među kojima su,  jednokratna   stipendija za izvrsnost, knjiga Zlatka Dalića « Rusija naših snova », poklon-paket « Podravkinih » proizvoda i obiteljsko božićno drvce s korijenom « Hrvatskih šuma ».

U 10.30 u akciju na Trgu tradicionalno će se uključiti i Grad Zagreb, koji će predstavljati zamjenice gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević i dr. sc. Olivera Majić, uz brojne predstavnike Gradske uprave, i to kupnjom drvaca, promotivnih proizvoda i pozivom građanima na pomoć siromašnim obiteljima.

Tijekom višesatnog programa, Zagrepčanke i Zagrepčane će animirati i s gostima prigodno razgovarati Tanja Popec, urednica i voditeljica na Hrvatskom katoličkom radiju.

KONTAKT: Boris Peterlin 015635046, 091 2635011, boris.peterlin@caritas.hr

print

Povezane objave

Priopćenje s izvanrednog zasjedanja HBK

Tiskovni ured HBK

Započelo 24. zajedničko zasjedanje HBK i BKBiH

Tiskovni ured HBK

Čestitka za Međunarodni dan starijih osoba

Tiskovni ured HBK