Prigodna prodaja božićnih drvaca u sklopu akcije “Za 1000 radosti”

U sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije «Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno »  Hrvatski Caritas u suradnji s « Hrvatskim šumama » i Gradom Zagrebom organizira promotivno-humanitarni događaj u sklopu kojega će se Zagrepčankama i Zagrepčanima u subotu 15. prosinca od 8-13 sati na Trgu bana Jelačića – oko spomenika – nuditi božićna drvca s korijenom, kako bi se i tom prilikom prikupila pomoć  za siromašne obitelji diljem Hrvatske.  Nabavljajući ponuđena drvca s korijenom, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu obiteljima u potrebi ali ujedno i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske. Ukupno će u subotu na Trgu bana Jelačića biti ponuđeno 250 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke. Svaki kupac može za drvce dati i više od popularne izvješene cijene  jer time izravno pomaže siromašnim obiteljima.

Volonteri Hrvatskog Caritasa: članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame, studenti i studentice Zagrebačkoga sveučilišta pomagat će Zagrepčankama i Zagrepčanima da izaberu božićno drvce za svoj dom, odnijeti im ga do prijevoznog sredstva a, za one kojima je to nužno, i omogućen je i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Hrvatski će Caritas na prigodnim će štandovima nuditi i svoje promotivne materijale: narukvice, privjeske, kartice, šalice i vrpce a dobrovoljni prilozi namijenjeni su također siromašnim obiteljima.

U akciji na Trgu bana Jelačića između 9.30 i 11 sati kao gosti-podupiratelji-promotori sudjelovat će Tugomir Majdak, izaslanik Predsjednika Vlade RH, i dr. Sc. Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  Damir Miškulin, voditelj UŠP Zagreb Hrvatskih šuma, Maja Gačić Nimac, izvršna direktorica Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a  a očekujemo i simpatizere i podupiratelje iz svijeta svijeta sporta, umjetnosti, medija.

U 10.10 sati jedanaestero djece i mladih  primit će od mons. Fabijana Svaline, ravnatelja HC-a, prigodne darove « za izvrsnost, darovitost i uspješnost »  namijenjene mladim osobama nadarenima za sport i umjetnost – na prijedlog Caritasa Zagrebačke nadbiskupije – među kojima su,  jednokratna   stipendija za izvrsnost, knjiga Zlatka Dalića « Rusija naših snova », poklon-paket « Podravkinih » proizvoda i obiteljsko božićno drvce s korijenom « Hrvatskih šuma ».

U 10.30 u akciju na Trgu tradicionalno će se uključiti i Grad Zagreb, koji će predstavljati zamjenice gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević i dr. sc. Olivera Majić, uz brojne predstavnike Gradske uprave, i to kupnjom drvaca, promotivnih proizvoda i pozivom građanima na pomoć siromašnim obiteljima.

Tijekom višesatnog programa, Zagrepčanke i Zagrepčane će animirati i s gostima prigodno razgovarati Tanja Popec, urednica i voditeljica na Hrvatskom katoličkom radiju.

KONTAKT: Boris Peterlin 015635046, 091 2635011, boris.peterlin@caritas.hr

print

Povezane objave

Poruka biskupa HBK za parlamentarne izbore 2020.

Tiskovni ured HBK

Poruka nadbiskupa Barišića za nedjelju Dobrog pastira

Tiskovni ured HBK

Mons. Milan Stipić imenovan biskupom Križevačke eparhije

Tiskovni ured HBK