Sastanak Odbora za mlade HBK-a

Sastanak Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije održan je u ponedjeljak, 23. listopada 2023., pod predsjedanjem predsjednika Odbora šibenskog biskupa Tomislava Rogića u prostorijama Ordinarijata u Gospiću.

Na sastanku je sudjelovala tajnica Ureda za mlade HBK-a Iva Vrabac i dvadesetak povjerenika za mlade pojedinih nadbiskupija i biskupija.

Nakon uvodne molitve i prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice, nazočni su se osvrnuli na nacionalnu završnicu Katoličke malonogometne lige koja je u svibnju održana u Sisačkoj biskupiji.

Potom je uslijedila evaluacija Svjetskog susreta mladih u Lisabonu na kojem je sudjelovalo oko 2000 mladih iz Hrvatske.

Pojedinosti organizacije novogodišnjeg taizeovskog susreta mladih koji će se od 28. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. održati u Ljubljani nazočnima je predstavio član organizacijskog odbora Aleks Birsa Jogan.

Na susretu su se članovima Odbora za mlade HBK-a pridružili članovi Odbora za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću. Povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije vlč. Josip Tomljanović predstavio je dosadašnji rad odbora te naveo koji su sljedeći koraci. Također, predstavio je platformu e-župe, preko koje idu prijave volontera i sudionika SHKM-a.

print

Povezane objave

Sjednica Vijeća HBK za život i obitelj i biskupijski povjerenici za pastoral braka i obitelji

Tiskovni ured HBK

Usamljenost prevladavati ljudskom blizinom, vjerom i ljubavlju

Tiskovni ured HBK

Fra Ivo Martinović imenovan za novog požeškog biskupa

Tiskovni ured HBK