Sastanak Odbora za mlade HBK-a

Sastanak Odbora za mlade HBK-a održan je u četvrtak, 26. siječnja 2023., pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Na sastanku je sudjelovala nova tajnica Ureda za mlade HBK-a Iva Vrabac i dvadesetak povjerenika za mlade pojedinih nadbiskupija i biskupija te redovničkih zajednica iz Hrvatske i BiH.

Nakon uvodne molitve i prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice razgovaralo se o team buildingu povjerenika za mlade koji će se održati u Sarajevu od 13. do 15. veljače ove godine, a na kojem će se razgovarati o nekim aktualnim temama u pastoralu mladih.

Potom su sudionici sastanka upoznati s odlukom HBK-a da se 12. susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću održi 4. svibnja 2024. Bit će to jednodnevan susret sa središnjim slavljem na gradskom stadionu u Gospiću, a uskoro će biti poznati geslo i logo Susreta.

Članovi Odbora izrazili su zahvalnost Sisačkoj biskupiji koja će biti domaćin završnici Katoličke malonogometne lige koja će se igrati krajem svibnja u Petrinji. Nastupit će 18 ekipa pobjednika biskupijskih liga iz Požeške, Varaždinske, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske i Sisačke biskupije te Zagrebačke, Splitsko-makarske, Đakovačko-osječke i Vrhbosanske nadbiskupije.

Sudionici sastanka upoznati su s najnovijim informacijama vezanim za Svjetski dan mladih (SDM) koji će se održati od 1. do 6. kolovoza 2023. u Lisabonu, pod geslom „Tih dana usta Marija i pohiti“ (Lk 1, 39). Mladi iz Hrvatske sudjelovat će, osim u središnjem tjednu SDM-a i događanjima na kojima će sudjelovati i papa Franjo, i u pretprogramu koji će se održati od 26. do 31. srpnja 2023. u biskupijama diljem Portugala s ciljem boljeg upoznavanja zemlje domaćina, njezinih stanovnika, kulture i običaja.

print

Povezane objave

Predsjednik HBK čestitao Božić državnome vodstvu

Tiskovni ured HBK

Kardinal Hollerich pozvao svijet politike da pokaže više solidarnosti

Tiskovni ured HBK

Prva sjednica Programskog odbora 6. Hrvatskog socijalnog tjedna

Tiskovni ured HBK