Sjednica Odbora HBK-a za sredstva društvenih komunikacija

Sjednica Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija, pod predsjedanjem predsjednika Odbora pomoćnog zagrebačkog biskupa Mije Gorskoga, održana je u četvrtak, 21. ožujka 2024., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Nakon uvodne molitve i usvajanja zapisnika s prethodne sjednice članovi Odbora upoznati su s pripremama susreta hrvatskih i slovenskih katoličkih medijskih djelatnika koji će se u organizaciji Odbora HBK-a za sredstva društvenih komunikacija i Koordinacije katoličkih medija Slovenske biskupske konferencije održati 12. listopada 2024. u Ljubljani. Istaknuta je važnost toga susreta u smislu boljeg upoznavanja i produbljivanja suradnje između katoličkih medijskih djelatnika i medija iz dviju zemalja kao i uzajamnog pružanja potpore u što boljem ostvarivanju zajedničkog poslanja evangelizacije na području medija.

Na sjednici je predstavljena ovogodišnja poruka pape Franje za Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koja je vrlo aktualna i upozorava na dramatične izazove s kojima se susreću suvremeni mediji.

Članovi Odbora su upoznati su i s projektom „Kritička analiza dezinformacija o vjerskim temama“ čiji je nositelj Hrvatsko katoličko sveučilište u partnerstvu s Hrvatskim  katoličkim radijem i Hrvatskim društvom katoličkih novinara.

Odbor je istaknuo potrebu održavanja redovitih susreta voditelja i djelatnika nad/biskupijskih tiskovnih ureda kako bi produbili suradnju i spremnije odgovorili na izazove aktualnoga trenutka.

print

Povezane objave

Biskup Škvorčević čestitao muslimanima Kurban bajram

Tiskovni ured HBK

Predsjednik HBK čestitao Židovima Pesah

Tiskovni ured HBK

Podrška predsjednika HBK kardinalu Vinku Puljiću

Tiskovni ured HBK