Sjednica Odbora za pastoral turista

Odbor HBK za pastoral turista održao je sjednicu u četvrtak, 30. siječnja 2020., pod predsjedanjem predsjednika Odbora šibenskog biskupa Tomislava Rogića u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Na sjednici su nazočili članovi Odbora don Marijan Jelenić, don Zdenko Milić, vlč. Tomislav Korov, vlč. Anđelko Katanec, don Milivoj Guszak i vlč. Luka Lučić.

Na sjednici se raspravljalo o dvjema glavnim temama. Prije svega formuliran je upitnik koji će biti poslan svim nad/biskupijama i redovničkim provincijama s naglaskom popisivanja sakralne materijalne i nematerijalne baštine koja bi bila zanimljiva hodočasnicima i turistima, a sa željom da posvjedočimo svoju vjeru, tradiciju i kvalitetno predstavimo svoju kulturnu baštinu. Druga tema bila je posvećena organiziranju konferencije na temu Duhovne ponude u turizmu. Na sjednici se razgovaralo o izboru predavača i koncepciji konferencije koja će se u svibnju održati u Zagrebu.

U nastavku se razgovaralo o nizu tema vezanih za što bolju prezentaciju naše duhovne baštine svima koji dolaze u posjet našoj zemlji.

print

Povezane objave

Priopćenje sa 62. zasjedanja Sabora HBK

Tiskovni ured HBK

Biskup Škvorčević čestitao Židovima Pesah

Tiskovni ured HBK

Pandemija COVID-19 kao milosno vrijeme za obiteljski pastoral

Tiskovni ured HBK