Sjednica Povjerenstva HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Sjednica Povjerenstva HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa Mate Uzinića održana je 12. prosinca 2022. u sjedištu HBK. Nakon molitve i pozdravne riječi predsjednika Povjerenstva članovi Povjerenstva dobili su povratne informacije o predloženim dokumentima i obrascima.

Povjerenstvo je u listopadu 2021. organiziralo prvi stručni skup za nad/biskupijske povjerenike za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba povodom Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta. Za iduću godinu Povjerenstvo planira stručni skup koji bi odgovorio na potrebe povjerenstava u pojedinim nad/biskupijama koje su se pojavile u proteklom razdoblju te omogućio razmjenu iskustava.

Nakon međunarodne konferencije u Varšavi osnovana je Mreža suradnje za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba srednje i istočne Europe (CEE Network) koja ima za cilj povezivanje i pružanje podrške osobama koje su uključene u rad sa žrtvama te u prevenciji. Uz  članove iz Poljske, Ukrajine, Rusije i Mađarske u upravnom odboru CEE Network  je i Marina Šijaković, tajnica Povjerenstva.

print

Povezane objave

Pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike o temi „Živjeti pomirenje. O sakramentu pomirenja u župnoj zajednici“

Tiskovni ured HBK

Radost darivanja – put obraćenja

Tiskovni ured HBK

Prestanak epidemioloških mjera za vjerska okupljanja u Katoličkoj Crkvi

Tiskovni ured HBK