Sjednica Povjerenstva HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Sjednica Povjerenstva HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa Mate Uzinića održana je 12. prosinca 2022. u sjedištu HBK. Nakon molitve i pozdravne riječi predsjednika Povjerenstva članovi Povjerenstva dobili su povratne informacije o predloženim dokumentima i obrascima.

Povjerenstvo je u listopadu 2021. organiziralo prvi stručni skup za nad/biskupijske povjerenike za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba povodom Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta. Za iduću godinu Povjerenstvo planira stručni skup koji bi odgovorio na potrebe povjerenstava u pojedinim nad/biskupijama koje su se pojavile u proteklom razdoblju te omogućio razmjenu iskustava.

Nakon međunarodne konferencije u Varšavi osnovana je Mreža suradnje za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba srednje i istočne Europe (CEE Network) koja ima za cilj povezivanje i pružanje podrške osobama koje su uključene u rad sa žrtvama te u prevenciji. Uz  članove iz Poljske, Ukrajine, Rusije i Mađarske u upravnom odboru CEE Network  je i Marina Šijaković, tajnica Povjerenstva.

print

Povezane objave

Sjednica Odbora za mlade

Tiskovni ured HBK

Čestitka biskupa Uzinića za Međunarodni dan starijih osoba

Tiskovni ured HBK

Sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Tiskovni ured HBK