Sjednica Povjerenstva za izradu plana i programa katoličkih škola

Peta sjednica Povjerenstva za izradu plana i programa katoličkih škola pod predsjedanjem predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivice Žuljevića održana je u četvrtak, 11. ožujka 2021., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Nakon molitve predstojnik Ureda pozdravio je članove Povjerenstva, zahvalio im za dolazak te je predstavio dnevni red. Potom je tajnik Ureda Danijel Holeš izvijestio o tijeku probne provedbe dopuna nacionalnog kurikula za potrebe katoličkih škola. Istaknuo je da će se probna provedba u katoličkim školama provoditi još slijedeće školske godine, a zatim će se izdati Priručnik dopuna kurikula te početi primjenjivati u školskoj godine 2022./2023. Članovi Povjerenstva upoznati su s izradom dokumenta Smjernice za izgradnju odgojno-obrazovnog identiteta u katoličkim školama koji je pri kraju te će biti predstavljen na idućem proljetnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije kao temeljni dokument odgojno-obrazovnog identiteta katoličkih škola.

Na dnevnom redu sjednice razgovaralo se i o dopunama postojećih međupredmetnih tema koje se nalaze u Nacionalnom kurikulu te je zaključeno da se u narednom vremenu provede i anketa među učenicima o međupredmetnim temama, a potom se pristupiti njihovim dopunama. Također se raspravljalo o proširenju ponude izbornih i fakultatvnih predmeta te izvannastavnih aktivnosti u katoličkim školama koje mogu pomoći u poboljšanju izgrađivanja identiteta katoličkih škola te povećanju njihove kvalitete. Predloženo je da se na idućem susretu ravnatelja katoličkih škola progovori o kvalitetnim programima i pozitivnim iskustvima te njihovom provođenju. Naglašeno je da bi voluntarijat trebao postati prepoznatljiv dio katoličkih škola. Sjednica je završila zajedničkom molitvom.

print

Povezane objave

Poruka biskupa Petanjka za Svjetski dan misija

Tiskovni ured HBK

Pismo kardinala Dziwisza predsjedniku HBK u povodu potresa u Hrvatskoj

Tiskovni ured HBK

Preč. Milan Zgrablić imenovan zadarskim nadbiskupom koadjutorom

Tiskovni ured HBK