Sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Upravno vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko – osječkog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića održalo je svoju 11. sjednicu u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Izvješće o radu Centra u razdoblju od prethodne sjednice podnio je njegov pročelnik, prof. dr. sc. Stjepan Baloban. Od brojnih aktivnosti i događanja istaknuo je objavljivanje dvaju zbornika sa simpozija „Opće dobro u crkvenom i društvenom životu u Hrvatskoj“ i sa Šestog hrvatskoj socijalnog tjedna „Demografija – iseljavanje – migracije“. 25. obljetnica službenog otvaranja Centra obilježena je svečanom akademijom i dvodnevnim simpozijem „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ koji je okupio lijepi broj sudionika.

Veliki projekt Centra bio je i priprema materijala za vjeronaučnu olimpijadu koja se ove školske godine održava na temu socijalnog nauka Crkve. U proteklom je razdoblju Centar nastavio s redovitom realizacijom emisija „Blago socijalnog nauka Crkve“ i „Socijalni govor Crkve“ koje se emitiraju u programu Hrvatskoga katoličkog radija. U međuvremenu je pri Centru počela djelovati i povjerenica za ekološka pitanja gospođa Tihana Mojsinović.

Uz to budući da je nakraju petogodišnjeg mandata prof. dr. Baloban dao je kratki osvrt na to razdoblje te se zahvalio suradnicima i članovima Upravnog vijeća, na čelu  s nadbiskupom Hranićem, na suradnji i potpori u ostvarenju planova i projekata koji su uspješno privedeni kraju.

Na kraju je nadbiskup Hranić zahvalio pročelniku Balobanu na predanom i uspješnom radu te ostvarenim vrijednim projektima u proteklom petogodišnjem mandatu.

print

Povezane objave

Čestitka predsjednika HBK nadbiskupa Puljića novoimenovanom riječkom nadbiskupu koadjutoru

Tiskovni ured HBK

Nadbiskup Kutleša izabran za predsjednika HBK-a

Tiskovni ured HBK

Zahvala nadbiskupa koadjutora Tome Vukšića

Tiskovni ured HBK