Sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Upravno vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko – osječkog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića održalo je svoju 2. sjednicu u srijedu, 2. listopada, u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Izvješće o radu Centra u razdoblju od prethodne sjednice podnio je njegov pročelnik, prof. dr. sc. Stjepan Baloban.

Istaknuo je da su napravljene sve potrebne pripreme za realizaciju novih emisija o socijalnom nauku Crkve u programu Hrvatskoga katoličkog radija od listopada ove godine. Emisija Blago socijalnog nauka Crkve emitirat će se svake srijede u 9.30 sati, a emisija Socijalni govor Crkve svakog posljednjeg utorka u mjesecu u 20 sati. Nazočne je upoznao i s poduzetim aktivnostima oko izrade nove mrežne stranice Centra o čemu je detaljnije govorila tajnica Centra dr. sc. Dubravka Petrović Štefanac.

Na sjednici je potom bilo govora o simpoziju o enciklici pape Franje „Laudato si“, enciklici o brizi za zajednički dom, koji bi se trebao održati u prvom kvartalu iduće godine. Članovi Vijeća složili su se da je iznimno važno u našoj crkvenoj i široj društvenoj javnosti upoznavati i promišljati o sadržaju i glavnim smjernicama te važne socijalne enciklike u kojoj papa Franjo upozorava na potrebu promjene ophođenja prema stvorenoj stvarnosti koju nam je Bog Stvoritelj darovao i povjerio na upravljanje.

Posebna pozornost posvećena je promišljanjima i planovima za 6. Hrvatski socijalni tjedan koji bi se trebao održati na jesen iduće godine u Zagrebu na temu Demografija – iseljavanje – migracije. Razmotrena su neka pitanja vezana za termin i konkretno mjesto održavanja te su dane smjernice oko uspostavljanja programskog i organizacijskog odbora toga važnog događaja koji bi trebao okupiti brojne stručnjake kao i predstavnike svih (nad)biskupija iz Hrvatske i dati doprinos promišljanju o tim gorućim pitanjima hrvatske sadašnjosti i budućnosti.

print

Povezane objave

Biskup Palić na susretu generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija

Tiskovni ured HBK

Započelo 24. zajedničko zasjedanje HBK i BKBiH

Tiskovni ured HBK

Pozdrav predsjednika HBK nadbiskupa Puljića na početku 64. zasjedanja HBK

Tiskovni ured HBK