Sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Redovna sjednica Vijeća HBK za nauk vjere pod predsjedanjem predsjednika mons. dr. sc. Vlade Košića, održana je u četvrtak, 6. lipnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Nakon molitve i pozdrava, predsjednik mons. Košić predstavio je svoje izvješće o radu Vijeća u protekloj godini, koje je podnio na proljetnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije.

Glavna tema sjednice bila je ostvarenje planova koje su članovi Vijeća definirali za petogodišnji mandat. Među odabranim aktualnim temama na našem crkvenom i društvenom području, dogovoreno je da se za sljedeću sjednicu pripremi dokument o biblijsko-teološkom shvaćanju čovjeka u perspektivi suvremenih antropoloških izazova. Također je odlučeno da će Vijeće pripremiti izdavanje dokumenata koje su objavili Kongregacija za nauk vjere i Međunarodna teološka komisija. U skladu s tim, predsjednik mons. Košić izvijestio je o razgovoru s direktorom Kršćanske sadašnjosti glede suradnje na predloženom projektu i o već poduzetim koracima pripreme.

U drugom dijelu na sjednici se raspravljalo o ulozi i zadaćama Vijeća HBK za nauk vjere te o nekim neposredno aktualnim pitanjima na razini opće i mjesne Crkve.

s. Valerija Kovač

print

Povezane objave

Kardinal Hollerich pozvao svijet politike da pokaže više solidarnosti

Tiskovni ured HBK

Susret generalnih tajnika članica COMECE-a

Tiskovni ured HBK

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Tiskovni ured HBK