Sjednica Vijeća HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života

Vijeće  HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života  održalo je svoju sjednicu u utorak, 17. ožujka 2020. u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća mons. Zdenka Križića, OCD, gospićko-senjskog biskupa. Na sjednici su nazočili s. Ana Marija Antolović, fr. Slavko Slišković,  fra Darko Tepert, S. Damjana Mihaela Barbarić, p. Blaženko Nikolić, s. Elizabeta Peršić, s. Ivana Margarin, fra Tomislav Glavnik, fra Zvonimir Brusač i don Mladen Delić.

Na sjednici se raspravljalo o proslavi Dana posvećenog života po hrvatskim nad/biskupijama. Članovi vijeća ocijenili su pozitivnim vrednovanje zauzetosti redovništva i Bogu posvećenih osoba u cijelosti u djelovanju Crkve u Hrvatskoj kao i potrebu djelatnije i zauzetije molitve za redovnička duhovna zvanja.

Vijeće je razmatralo eventualne prijedloge za sljedeći susret članova HBK s Višim redovničkim poglavarima i poglavarica, koji će se održati 8. lipnja 2020., a u svjetlu smjernica dokumenata Svete Stolice i posebnih naputaka Kongregacije za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života.

U nastavku se razgovaralo o nizu tema od zajedničkog interesa vezanih za bolje usklađivanje i unaprjeđivanje djelovanja između pojedinih nad/biskupijskih ustanova s Hrvatskom redovničkom konferencijom i njezinim tijelima.

print

Povezane objave

Pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka posjetili HBK

Tiskovni ured HBK

Preporuke HZJZ-a za sprečavanje zaraze COVID-19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima vezano uz vjerska okupljanja

Tiskovni ured HBK

Održana sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Tiskovni ured HBK