Stručni skup za tajnike i računovođe katoličkih škola

Stručni skup za tajnike i računovođe katoličkih škola održan je 22. listopada 2019. u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije, a u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole. Sudjelovalo je oko pedesetak tajnika i računovođa iz gotovo svih katoličkih škola.

Nakon molitve predstojnik Ureda Ivica Žuljević pozdravio je prisutne, zahvalio im na dolasku te naglasio važnost zajedničkog djelovanja u katoličkim školama, međusobno povezivanje i izgrađivanje identiteta katoličkih škola, kako bi bile prepoznatljive u društvu i kvasac u suvremenom svijetu. Podsjetio ih je da se Crkva na današnji dan spominje sv. Ivana Pavla II. koji je na poseban način volio Hrvatsku te ju tri puta pohodio, zatim osnovao nekoliko novih biskupija u Hrvatskoj. Potaknuo je nazočne da u duhu pape Ivana Pavla II. vole mlade i pomognu im da otvore vrata širom Kristu“, kako je često Papa pozivao.

Potom je prvo predavanje održala  dipl. iur. Olivera Marinković, na temu Postupak i način zapošljavanja s posebnostima za katoličke škole te materijalna prava djelatnika prema novim Kolektivnim ugovorima. Ona je ukratko predstavila cijeli Pravilnik o načinu i postupku zapošljavanja te objasnila određene nedoumice i odgovorila na pitanja sudionika stručnog skupa. U drugom dijelu susreta sudionicima se obratila  pomoćnica ministra  financija Ivana Jakir-Bajo . Upoznala je računovođe s temama vezanim za poslovanje neprofitnih organizacija. Stručni skup je završio zajedničkim objedom i druženjem.

print

Povezane objave

Održana sjednica Vijeća za laike HBK-a u novom sazivu

Tiskovni ured HBK

Pozdravni govor nadbiskupa Kutleše na početku 67. zasjedanja HBK-a

Tiskovni ured HBK

Priopćenje sa susreta Svetog Oca s biskupima iz Hrvatske, BiH, Slovenije, SR Jugoslavije i Makedonije

Tiskovni ured HBK