Susret generalnih tajnika članica COMECE-a

Generalni tajnici biskupskih konferencija EU-a okupili su se 17. siječnja u sjedištu COMECE-a kako bi razmijenili mišljenja o ključnim pitanjima za Katoličku crkvu u Europskoj uniji i pojačali svoju sinergiju u rješavanju mnogih izazova s kojima će se europski građani suočiti u 2019. godini.

Sastanak, koji drugu godinu za redom organizira COMECE, bio je prigoda za razgovor o aktualnim glavnim prioritetima EU-a i Crkve, kao i o praktičnim i tehničkim pitanjima iz područja nadležnosti Europske unije.

Sudionici su svoju raspravu usredotočili na neke teme koje su imale izravan utjecaj na svakodnevne aktivnosti Crkve, uključujući i novu Opću uredbu EU-a o zaštiti osobnih podataka (GDPR), koja je postala primjenjiva u svibnju 2018. godine. Također su razgovarali o onome što je Crkva poduzela na nacionalnoj razini kako bi se uskladila s ovim pravilom EU-a.

Sastanak je pružio priliku da se istraže novi načini za jačanje suradnje između COMECE-a i biskupskih konferencija u njenom sastavu pred glavnim izazovima 2019. godine, uključujući Brexit i europske izbore, kao i imenovanje nove Komisije, novog predsjednika Vijeća i novog predsjednika Središnje banke.

print

Povezane objave

Podijeljene nagrade HBK pobjednicima Vjeronaučne olimpijade

Tiskovni ured HBK

Susret predsjednika CEC-a s članovima Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog

Tiskovni ured HBK

Novi apostolski nuncij nadbiskup Lingua stigao u Hrvatsku

Tiskovni ured HBK