Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru pod geslom „Gore srca“

Konferencija za medije o Susretu hrvatske katoličke mladeži  održana je u utorak, 29. ožujka 2022., u Biskupijskom ordinarijatu u Bjelovaru. Susret koji će se održati 17. rujna ove godine u Bjelovaru pod geslom „Gore srca“ predstavili su bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, povjerenik za Pastoral mladih preč. Zoran Grgić i koordinator organizacijskog odbora SHKM-a vlč. Luka Premelč. Naime, nekoliko tisuća mladih okupit će se u sjedištu Bjelovarsko-križevačke biskupije gdje će na jednodnevnom susretu moći prisustvovati raznim aktivnostima koje unutar programa priprema biskupijski Pastoral mladih.

Geslo Susreta „Gore srca“ preuzeto je iz slavlja Mise, odnosno dijaloga koji se odvija između svećenika i naroda u predslovlju, a prema geslu izrađen je i logo koji mladima pomaže da dublje shvate samo geslo. Kako bi se pripremili za susret, mladi će u svojim župama prolaziti kateheze koje su dostupne na web stranici Susreta (www.shkm.hr). Na istom mjestu dostupan je i tekst Križnoga puta za mlade pripremljen za korizmu.

Bez podrške cijele Crkve ovaj Susret nije moguć, stoga je pripremljena molitva koja se na poseban način moli svakog 17. u mjesecu s nakanom za uspjeh Susreta.

Sve informacije vezane uz Susret bit će moguće pratiti na web stranici i društvenim mrežama Susreta koji se ove godine održava jedanaesti put prema odluci Hrvatske biskupske konferencije. Susreti hrvatske katoličke mladeži održavaju se od 1996., a prvi susret održan je u Splitu. Svaki susret okuplja tisuće mladih iz svih hrvatskih (nad)biskupija i katoličkih misija, a dosad su mlade, uz Split, ugostili i Rijeka, Osijek, Šibenik, Pula, Varaždin, Zadar, Sisak, Dubrovnik i Vukovar, a 2020. se susret trebao održati u Zagrebu. Zbog pandemije i oštećenja nastalih u potresu susret u Zagrebu je otkazan. No, biskupi su odlučili da Susret ide dalje te je novim domaćinom postala Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji koja radosno iščekuje mlade.

print

Povezane objave

Priopćenje Komisije HBK Iustitia et pax o nasilju u društvu

Tiskovni ured HBK

Priopćenje sa susreta Svetog Oca s biskupima iz Hrvatske, BiH, Slovenije, SR Jugoslavije i Makedonije

Tiskovni ured HBK

Čestitka predsjednika HBK muslimanima u povodu Kurban bajrama

Tiskovni ured HBK