Susret ravnatelja katoličkih škola u Republici Hrvatskoj

Susret ravnatelja katoličkih škola u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Nacionalnog ureda Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole, održan je 3. travnja 2019. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Susret je započeo molitvom, a potom je predstojnik Ureda Ivica Žuljević pozdravio nazočne ravnatelje i ravnateljice katoličkih škola kojih je trenutno u Hrvatskoj 24, od toga 12 osnovnih i 12 srednjih. Zahvalio im je na suradnji s Uredom te ih potaknuo na radosno evangelizacijsko djelovanje u katoličkim školama.

Na susretu se govorilo o donošenju Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja djelatnika, zatim o Statutu katoličkih škola i određenim posebnostima koje valja unijeti u Statut. Tajnik Ureda za katoličke škole Danijel Holeš upoznao je ravnatelje s tijekom dopuna kurikula nastavnih predmeta za potrebe katoličkih škola te ih potaknuo na još zauzetiju suradnju u tom zahtjevnom i važnom poslu kojim se želi u kurikule ugraditi identitet katoličkih škola, povećati izvrsnost i potaknuti kritičko razmišljanje učenika.

Razgovaralo se i o planovima stručnih usavršavanja djelatnika, osobito tajnika i računovođa. Predstojnik Ureda upoznao je nazočne s redovitim godišnjim susretom trajne formacije svih djelatnika u katoličkim školama, koji će se održati 4. svibnja 2019. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Istaknuta je potreba boljeg međusobnom povezivanja katoličkih škola. Stoga su ravnatelji dogovorili da se svake godine organiziraju godišnji susreti učenika, odnosno smotra zborova katoličkih osnovnih i srednjih škola. Prvi susret za katoličke osnovne škole održat će se krajem veljače 2020. u Zadru, a za srednje škole krajem studenoga ove 2019. u Slavonskom Brodu. Susret ravnatelja završio je zajedničkim objedom i razmjenom iskustava o radu pojedinih škola.

print

Povezane objave

Mons. Ante Jozić imenovan nuncijem u Obali Bjelokosti

Tiskovni ured HBK

Biskupi BK BiH i HBK slavili misu uoči zajedničkog zasjedanja

Tiskovni ured HBK

Don Roko Glasnović imenovan dubrovačkim biskupom

Tiskovni ured HBK