Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini

Trinaesti put u nizu, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski Caritas od 18. do 24. ožujka na poseban način obilježava „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, ove godine pod geslom „Budite složni i živite u miru“ (2 Kor 13, 11).

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak u poslanici podsjetio je vjernike i sve ljude dobre volje da „djelima duhovnog i molitvenog zajedništva, a onda i materijalnoga po prikupljanju darova vjernika za 3. korizmenu nedjelju u svim župama u Hrvatskoj, želimo ustrajno i gorljivo ponoviti našoj braći i sestrama, Katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini, da nisu sami, ni zaboravljeni ni prepušteni slučaju“.

Zahvaljujući novčanim darovima pojedinaca i pravnih osoba koje je Hrvatski Caritas prikupio tijekom proteklih 12 godina, tisuće ljudi u potrebi su kroz programe i projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini primile konkretnu pomoć, doživjele ohrabrenje usred svojih teškoća i iskusile djelatnu ljubav.

Novčana sredstva darovatelja prikupljana tijekom prošlogodišnje akcije u iznosu od 1.612.500 kuna (215.000,00 eura) omogućila su tako nužnu potporu korisnicima različitih Caritasovih projekata diljem Bosne i Hercegovine, kao što su: hospicij za stare, nemoćne i umiruće, rehabilitacija djece s posebnim potrebama, kućna njega starih i nemoćnih, pučka kuhinja, katolički vrtić, rehabilitacija osoba s posebnim potrebama, ali i strukturama i ustanovama Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini koje te projekte omogućuju i provode.

„Želimo nastaviti svjedočiti kako je naša povezanost jaka te da naša solidarnost ne posustaje“, rekao je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina u prigodi potpisivanja Ugovora o doniranju sredstava „Tjedna solidarnosti i zajedništva“ Caritasu Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će i duhovni i materijalni odaziv i ovogodišnjoj akciji ‘Tjedna solidarnosti i zajedništva’ osnažiti nastojanja oko sloge i života u miru u Bosni i Hercegovini, poručili su iz Hrvatskog Caritasa.

Središnje misno slavlje „Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni Hercegovini“ održat će se u nedjelju 24. ožujka u Gromiljaku, uz izravni prijenos na 1. programu HTV-a.

U korizmenu akciju Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ moguće je uključiti se: uplatom na žiro-račun Hrvatskoga Caritasa kod Privredne banke Zagreb HR0523400091100080340, poziv na broj 101 (ili on-line uplatama putem www.caritas.hr) – za uplate iz inozemstva SWIFT (BIC) PBZGHR2X; pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 90 10 (6,25 kn po pozivu; PDV uključen) te milodarom 3. korizmene nedjelje 24. ožujka u svim crkvama.

print

Povezane objave

Odgođen Susret hrvatske katoličke mladeži

Tiskovni ured HBK

Govor nadbiskupa Puljića na početku 58. zasjedanja HBK

Tiskovni ured HBK

Susret delegacija Hrvatske i Mađarske biskupske konferencije

Tiskovni ured HBK