Uskrsna čestitka predsjednika HBK državnome vodstvu RH

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uzvratio je uskrsnu čestitku predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milonoviću, predsjedniku Vlade RH gospodinu Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora RH gospodinu Gordanu Jandrokoviću:

“Zahvaljujem na čestitci koju ste uputili meni osobno i svim vjernicima Katoličke crkve povodom svetkovine Uskrsa. U životnim kušnjama koje nas već par tjedana pritišću, posebice zbog opasnosti zaraznog širenja koronavirusa, tješi nas vjera u uskrsnuće Isusa Krista koji je nadvladao svako zlo, pa je i samu smrt pobijedio. Stoga mu od srca kličemo i pjevamo: „Znamo da si do istine uskrsnuo Božji Sine“… Osnaženi vjerom u uskrsni događaj i mi smo kadri svim nevoljama usprkos „stajati čvrsto u Gospodinu“ (Fil 4, 1). Jer, Isus koji je uskrsnućem pobijedio grijeh i smrt, nada je i snaga naša. On je svjetlo u povijesti ljudskog mraka i tame. On je središte i smisao svega.

U tome duhu želim Vama, Vašoj obitelji i svim Vašim suradnicima sretne uskrsne blagdane te obilje blagoslova u obavljanju Vaše časne i odgovorne službe.”

print

Povezane objave

Predsjednik HBK čestitao Uskrs pravoslavnima

Tiskovni ured HBK

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Tiskovni ured HBK

Svjedoci svjetla

Tiskovni ured HBK