Sjednica Vijeća HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života, održalo je sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća gospićko senjskog biskupa Zdenka Križića u ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u sjedištu HBK u Zagrebu.

Na sjednici su u ime redovničkih zajednica bili prisutni: s. Gordana Igrec, fr. Slavko Slišković, fra Tomislav Glavnik, fra Zvonimir Brusač, p. Blaženko Nikolić i s. Krista Mijatović. Svjetovne institute zastupala je Blanka Pavlović, članica svjetovnog instituta Suradnica Krista Kralja.

Na sjednici se raspravljalo o ovogodišnjem obilježavanju Dana posvećenog života. Članovi Vijeća zapazili su da se Dan posvećenog života, nakon dulje stanke zbog pandemije COVID-19, ponovno obilježio u gotovo svim (nad)biskupijama u okviru jednog središnjeg euharistijskog slavlja u kojem su sudjelovale redovnice i redovnici koji vrše poslanje u dotičnim (nad)biskupijama.

U fokusu dnevnog reda sjednice bilo je planiranje susreta redovničkih poglavarica i poglavara s nad/biskupima članovima HBK koji će se održati 8. lipnja 2022. godine. Susret Vijeća HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života s (nad)biskupijskim povjerenicima za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života predviđen je za 7. studenoga 2022. godine.

print

Povezane objave

Sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa

Tiskovni ured HBK

Biskup Škvorčević čestitao muslimanima Kurban bajram

Tiskovni ured HBK

Priopćenje sa sjednice Povjerenstva HBK-a za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Tiskovni ured HBK