Održan sastanak Odbora za mlade HBK-a

Sastanak Odbora za mlade HBK-a održan je u ponedjeljak, 15. travnja 2024., pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Na sastanku je sudjelovalo dvadesetak povjerenika za mlade pojedinih nad/biskupija te redovničkih zajednica iz Hrvatske i BiH.

Nakon uvodne molitve povjerenici su se osvrnuli na održani team building u Ludbregu te istaknuli važnost takvih susreta za razvoj pastorala mladih.

Potom je bilo govora o programu Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 4. svibnja 2024. u Gospiću. Subotnji program započet će susretom mladih u župama gospićko-senjske biskupije nakon čega će se mladi uputiti u središte Gospića gdje ih od podneva očekuje bogat duhovni program. Procesija prema stadionu Balinovac započet će u 14 sati, a središnja sveta misa u 17 sati koju će predslaviti splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić u zajedništvu s brojnim biskupima i svećenicima. Poslije mise mladi će se uputiti natrag prema trgu gdje ih očekuje koncert duhovne glazbe.

Sljedeća točka dnevnog reda bila je Završnica katoličke malonogometne lige koja će se igrati 1. i 2. lipnja 2024. u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Nastupit će 10 pobjedničkih momčadi biskupijskih liga iz Požeške, Varaždinske, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske i Sisačke biskupije te Zagrebačke, Splitsko-makarske, Đakovačko-osječke i Vrhbosanske nadbiskupije.

U dogovoru s povjerenicima, Ured za mlade će tijekom svibnja objaviti letak s informacijama o kampovima za mlade Crkve u Hrvata koji će se ovo ljeto održavati diljem Hrvatske.

print

Povezane objave

Idite, misionarite!

Tiskovni ured HBK

Primopredaja službe ravnatelja Hrvatske katoličke mreže

Tiskovni ured HBK

Čestitka biskupa Uzinića za Međunarodni dan starijih osoba

Tiskovni ured HBK