Biskup Škvorčević čestitao Židovima Pesah

Požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, poslao je dr. Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice “Bet Israel” u Hrvatskoj i Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj sljedeću čestitku za blagdan Pesah:

«Želio bih prigodom blagdana Pesah zajedno s Vama izraziti Svevišnjemu zahvalnost za slobodu u koju je iz egipatskog sužanjstva po sluzi svome Mojsiju poveo narod izabranja, posvjedočivši da su Židovi njegovi „ljubimci zbog otaca“,  kako podsjeća Pavao iz Tarza (Rim 11,28). U tom raspoloženju upućujem srdačnu blagdansku čestitku Vama i svim cijenjenim članovima Vaše zajednice, sa željom i molitvom da se kod nas niti igdje drugdje ne ponove ponižavanja, progoni i ubojstva sinova izraelovih.

U radosti naše duboke povezanosti po vjeri u Boga izlaska iz ropstva u slobodu, čiju puninu kršćani ovih dana slave u Isusovu prijelazu iz smrti u život, od srca Vas i s osobitim poštovanjem pozdravljam.»

print

Povezane objave

Predstavljena Izjava Komisije HBK-a Iustitia et pax o ratu u Ukrajini

Tiskovni ured HBK

Biskup Škvorčević nakon potresa iskazao solidarnost predstavnicima kršćanskih i religijskih zajednica

Tiskovni ured HBK

Primopredaja službe rektora i vizitacija Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima

Tiskovni ured HBK