Caritas ima dugoročan cilj pomoći stradalom području

Predstavnici Caritasa na čelu s ravnateljem Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i ravnateljicom Caritasa Sisačke biskupije Kristinom Radić, u subotu 2. siječnja ponovno su obišli potresom najpogođenija područja kako bi se susreli s ljudima u potrebi, saslušali ih i uvidjeli njihove potrebe. Između ostalih bili su u Maloj Solini, Majskim Poljanama, Bućici i Strašniku, javila je Informativna katolička agencija.
Također uvjerili su se kako su Caritasovi volonteri usprkos složenosti situacije uspjeli kroz svoju mrežu pokriti cijelo stradalo područje te se svakodnevno nesebično daju ljudima u nevolji. Caritas je kroz svoje donatore, uz hranu i higijenske potrepštine koje se svakodnevno distribuiraju, uspio osigurati i mobilne kućice te opremu koja je za njih neophodno potrebna.

U razgovoru je istaknuto i kako Caritas ima dugoročan cilj pomoći ovom području te će se napraviti okvir u kojem bi se osigurao dio sredstava kako bi se ljudima mogao pribaviti građevinski materijal za obnovu stradalih objekata i popravke.

U petrinjskoj župi Preobraženja Gospodnjeg gdje je jedan od tri Caritasova distribucijska centra mons. Svalina i ravnateljica Radić susreli su se s voditeljima centra i župnikom vlč. Damirom Cekovićem kako bi podijelili iskustva te time povećali učinkovitost u svom svakodnevnom radu.
Mons. Svalina je tom prigodom zahvalio brojnim volonterima koji se trude dati doprinos kako bi ublažili razmjere ove katastrofe.

v

print

Povezane objave

„Pratit će ih radost i veselje“ (usp. Iz 35, 10)

Tiskovni ured HBK

Savjest u svjetlu zakona ljubavi

Tiskovni ured HBK

Čovjekova potreba za odmorom i gostoljubivost

Tiskovni ured HBK