Caritas ima dugoročan cilj pomoći stradalom području

Predstavnici Caritasa na čelu s ravnateljem Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i ravnateljicom Caritasa Sisačke biskupije Kristinom Radić, u subotu 2. siječnja ponovno su obišli potresom najpogođenija područja kako bi se susreli s ljudima u potrebi, saslušali ih i uvidjeli njihove potrebe. Između ostalih bili su u Maloj Solini, Majskim Poljanama, Bućici i Strašniku, javila je Informativna katolička agencija.
Također uvjerili su se kako su Caritasovi volonteri usprkos složenosti situacije uspjeli kroz svoju mrežu pokriti cijelo stradalo područje te se svakodnevno nesebično daju ljudima u nevolji. Caritas je kroz svoje donatore, uz hranu i higijenske potrepštine koje se svakodnevno distribuiraju, uspio osigurati i mobilne kućice te opremu koja je za njih neophodno potrebna.

U razgovoru je istaknuto i kako Caritas ima dugoročan cilj pomoći ovom području te će se napraviti okvir u kojem bi se osigurao dio sredstava kako bi se ljudima mogao pribaviti građevinski materijal za obnovu stradalih objekata i popravke.

U petrinjskoj župi Preobraženja Gospodnjeg gdje je jedan od tri Caritasova distribucijska centra mons. Svalina i ravnateljica Radić susreli su se s voditeljima centra i župnikom vlč. Damirom Cekovićem kako bi podijelili iskustva te time povećali učinkovitost u svom svakodnevnom radu.
Mons. Svalina je tom prigodom zahvalio brojnim volonterima koji se trude dati doprinos kako bi ublažili razmjere ove katastrofe.

v

print

Povezane objave

Govor predsjednika HBK na početku 60. plenarnog zasjedanja

Tiskovni ured HBK

Sastanak radne skupine za izradu tečajeva dodatnih kvalifikacija za djelatnike katoličkih škola

Tiskovni ured HBK

Čestitka predsjednika HBK nadbiskupa Puljića novoimenovanom riječkom nadbiskupu koadjutoru

Tiskovni ured HBK