Hrvatski biskupi doniraju sedam milijuna kuna pomoći stradalima u potresu

Odluku o donaciji sedam milijuna kuna donijeli su članovi Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije u srijedu, 30. prosinca, na online sjednici, a u četvrtak 31. prosinca potvrdili su je hrvatski biskupi, izvijestio je u programu Hrvatskog katoličkog radija (HKR) generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak. Kako je pojasnio doc. dr. Novak, taj je novac namijenjen najpotrebnijima u Sisačkoj biskupiji i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Dr. Novak najavio je i projekt uspostave kamp-kućica, odnosno stambenih kontejnera koje Hrvatski Caritas nastoji uspostaviti zajedno s Malteškim redom.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina koji je u obilasku potresom stradalog područja, rekao je, da je zasad prikupljeno dovoljno materijalne pomoći, a svi zainteresirani mogu uplatiti novčana sredstva na račun Hrvatskog Caritasa i biskupijskih Caritasa. „Crkva svoje vjernike neće ostaviti niti kad se ugase svjetla reflektora, kada dođu nove brige“, poručio je generalni tajnik HBK doc. dr. Novak u programu HKR-a.

print

Povezane objave

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića 1. svibnja

Tiskovni ured HBK

Brinimo se za svoju svetost i naučimo otkrivati svece koji žive među nama.

Tiskovni ured HBK

Poruka Komisije HBK Iustitia et pax uoči predsjedničkih izbora

Tiskovni ured HBK