Hrvatski biskupi doniraju sedam milijuna kuna pomoći stradalima u potresu

Odluku o donaciji sedam milijuna kuna donijeli su članovi Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije u srijedu, 30. prosinca, na online sjednici, a u četvrtak 31. prosinca potvrdili su je hrvatski biskupi, izvijestio je u programu Hrvatskog katoličkog radija (HKR) generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak. Kako je pojasnio doc. dr. Novak, taj je novac namijenjen najpotrebnijima u Sisačkoj biskupiji i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Dr. Novak najavio je i projekt uspostave kamp-kućica, odnosno stambenih kontejnera koje Hrvatski Caritas nastoji uspostaviti zajedno s Malteškim redom.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina koji je u obilasku potresom stradalog područja, rekao je, da je zasad prikupljeno dovoljno materijalne pomoći, a svi zainteresirani mogu uplatiti novčana sredstva na račun Hrvatskog Caritasa i biskupijskih Caritasa. „Crkva svoje vjernike neće ostaviti niti kad se ugase svjetla reflektora, kada dođu nove brige“, poručio je generalni tajnik HBK doc. dr. Novak u programu HKR-a.

print

Povezane objave

Dr. Krunoslav Novak preuzeo službu generalnog tajnika HBK

Tiskovni ured HBK

Susret biskupa Škvorčevića sa zagrebačkim mitropolitom Porfirijem

Tiskovni ured HBK

Objavljen grb imenovanog biskupa Ivana Ćurića

Tiskovni ured HBK