Nadbiskup Puljić čestitao Židovima Pesah

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je prigodnu čestitku za blagdan Pesaha glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu i glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću:

„Blagdan Pesah spomen je na veliko Božje djelo izbavljenja izabranog židovskog naroda iz egipatskog ropstva i njegovog ulaska u obećanu zemlju. Veliki je to blagdan radosti kojim uvijek iznova slavite čudesnu Božju blizinu u povijesti Vašega naroda, protkanu brojnim djelima Njegove prisutnosti i vjernosti savezu.

Neka slavljenje spomena na prijelaz iz ropstva u slobodu probudi u svima zahvalnost Bogu za njegova čudesna djela tijekom povijesti spasenja, sve do danas, te u ovom bremenitom vremenu opterećenom ratom i sukobljavanjima potakne ljudska srca na svesrdno zalaganje oko mira i ljubavi među ljudima i narodima.

U svoje ime, kao i u ime Hrvatske biskupske konferencije i katoličkih vjernika u Republici Hrvatskoj, Vama osobno poštovani gospodine Rabine, kao i svim članovima Vaše zajednice, čestitam blagdan Pesaha i želim da Vam Svemogući udijeli svoj mir i obilje radosti i svakoga blagoslova.“

print

Povezane objave

Čovjekova potreba za odmorom i gostoljubivost

Tiskovni ured HBK

Kršćanska ženidba – sakramentalnost ženidbe kršćanskih vjernika

Tiskovni ured HBK

Uskrsna čestitka predsjednika HBK državnome vodstvu RH

Tiskovni ured HBK