Arhivska snimka

Održana sjednica Povjerenstva HBK-a za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Sjednica Povjerenstva HBK-a za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba pod predsjedanjem mons. Mate Uzinića, riječkog nadbiskupa, održana je u sjedištu HBK-a 30. listopada 2023.

Povjerenstvo je izradilo „Upitnik o slučajevima prijave zlostavljanja maloljetnika i/ili ranjivih odraslih ranjivih osoba“ koji će biti predstavljen na idućem plenarnom zasjedanju HBK-a.

Predstavnici Povjerenstva su sudjelovali u izradi „Prijedloga Pravilnika o ustroju i djelovanju Nacionalnog ureda za zaštitu maloljetnika“ te su o tome izvijestili ostale članove.

U organizaciji „Mreže za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba srednje i istočne Europe“ (CEE Network) održana su dva webinara na kojima su sudjelovali i biskupijski povjerenici i ostali suradnici na području zaštite maloljetnika i ranjivih osoba te su pozvani da se uključe i u iduće teme.

Povjerenstvo zajedno sa Centrom za promicanje dobrobiti ranjivih osoba na Hrvatskom katoličkom sveučilištu organizira 20. studenoga 2023. stručni skup za biskupijske povjerenike.

print

Povezane objave

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju

Tiskovni ured HBK

Imenovanja biskupa Kutleše i Palića na nove službe

Tiskovni ured HBK

Deseti pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike

Tiskovni ured HBK