Propćenje s redovite sjednice Komisije HBK “Iustitia et pax”

Tiskovni ured HBK

Redovita sjednica Komisije Hrvatske biskupske konferencije “Iustitia et pax” održana je u petak, 5. listopada 2012., pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića, predsjednika Komisije, u Zagrebu u zgradi Hrvatske biskupske konferencije.

Kao glavnu temu članovi Komisije razmotrili su odnos naše vlasti i javnosti prema pitanjima državne granice te pozivaju sve odgovorne na poštivanje međunarodnog prava.

U razmatranju aktualnih pitanja u našem društvu članovi Komisije su razgovarali o temama koje se tiču socijalnog stanja u društvu.

U povodu Dana učitelja istaknuli su važnost koju učitelji imaju za budućnost društva te su izrazili svoje neslaganje s nastavkom obezvrjeđivanja ove za društvo tako važne profesije.

Komisija drži da je neodgovorno poigravati se postojanjem i djelovanjem Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina, kojega je nužno sačuvati, dapače, omogućiti mu neometani rad.

Članovi Komisije, nadalje, dali su podršku svome predsjedniku, mons. Vladi Košiću zbog neopravdanih i uvredljivih napada u tisku.

Zagreb, 6. listopada 2012.

Komisija HBK “Iustitia et pax”