Sastanak biskupa Šaška s novimenovanim hrvatskim članovima komisija COMECE-a

Delegat Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pri Vijeću biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u četvrtak, 7. ožujka 2024. u prostorijama HBK-e u Zagrebu sastao se s novimenovanim hrvatskim članovima određenih komisija toga Vijeća.

Na sastanku je sudjelovao generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. Krunoslav Novak te sljedeći predstavnici: u Komisiji za pravna pitanja prof. dr. sc. Ivan Milotić; u Komisiji za etička pitanja doc. dr. sc. Odilon Singbo; u Komisiji za vanjske poslove dr. sc. Jakov Žižić; u Komisiji za društvena pitanja dr. sc. Igor Jakobfi; u Komisiji za migracije i azil fra Tomislav Glavnik; u Komisiji za obrazovanje i kulturu doc. dr. sc. Snježana Mališa.

Na sastanku je bilo govora o radu COMECE-a u smislu suradnje biskupskih konferencija s tijelima Europske unije u područjima i u pitanjima koja se na osobit način tiču poslanja Crkve. Nakon što su novi članovi predstavili dosadašnju komunikaciju s tijelima u koja su imenovani, kratko su razmotreni oblici što učinkovitije suradnje i razmjene iskustava koja bi pomogla da ta dragocjena služba pomogne Crkvi u Hrvatskoj, ali jednako tako da budu što zastupljeniji naši doprinosi u životu Crkve i društva u Europi.

print

Povezane objave

Započela konferencija “Formacija i prevencija – moć kao služenje”

Tiskovni ured HBK

Kršćani i muslimani: zajedničko dijeljenje radostî i žalostî

Tiskovni ured HBK

Sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Tiskovni ured HBK