Sjednica Vijeća HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života, održalo je sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća gospićko senjskog biskupa Zdenka Križića u ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u sjedištu HBK u Zagrebu.

Na sjednici su u ime redovničkih zajednica bili prisutni: s. Gordana Igrec, fr. Slavko Slišković, fra Tomislav Glavnik, fra Zvonimir Brusač, p. Blaženko Nikolić i s. Krista Mijatović. Svjetovne institute zastupala je Blanka Pavlović, članica svjetovnog instituta Suradnica Krista Kralja.

Na sjednici se raspravljalo o ovogodišnjem obilježavanju Dana posvećenog života. Članovi Vijeća zapazili su da se Dan posvećenog života, nakon dulje stanke zbog pandemije COVID-19, ponovno obilježio u gotovo svim (nad)biskupijama u okviru jednog središnjeg euharistijskog slavlja u kojem su sudjelovale redovnice i redovnici koji vrše poslanje u dotičnim (nad)biskupijama.

U fokusu dnevnog reda sjednice bilo je planiranje susreta redovničkih poglavarica i poglavara s nad/biskupima članovima HBK koji će se održati 8. lipnja 2022. godine. Susret Vijeća HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života s (nad)biskupijskim povjerenicima za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života predviđen je za 7. studenoga 2022. godine.

print

Povezane objave

Priopćenje sa 65. zasjedanja Sabora HBK-a

Tiskovni ured HBK

Sjednica Vijeća HBK za život i obitelj

Tiskovni ured HBK

Sjednica crkvenog dijela Mješovite komisije za očuvanje kulturne i umjetničke baštine Katoličke Crkve

Tiskovni ured HBK